1ος αγώνας στο πρωτάθλημα αερόστατων στη Γερμανία

Το φετινό Γερμανικό Πρωτάθλημα Αερόστατων στη Νότια Θουριγγία ξεκίνησε με τον πρώτο αγώνα την Πέμπτη. Στο Bad Colberg κοντά στο Heldburg, κοντά στα σύνορα του κρατιδίου με τη Βαυαρία, 31 πολύχρωμα αερόστατα ανέβηκαν στον ουρανό νωρίς το πρωί, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση μεταξύ άλλων στους επισκέπτες μιας γειτονικής κλινικής αποκατάστασης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της λέσχης αερόστατων της Θουριγγίας, Swen Gaudlitz.

“Δεν νομίζω ότι κάποιος κοιμόταν εκεί.” Τα οχήματα, τα οποία χειρίζονταν άνδρες και γυναίκες από τη Γερμανία, την Πολωνία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία, βρίσκονταν στον αέρα για περίπου δύο ώρες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έπρεπε να ολοκληρώσουν έξι διαγωνιστικά καθήκοντα. Αυτές περιλάμβαναν την πορεία προς έναν συγκεκριμένο προορισμό με βάση υπολογισμένες συντεταγμένες. Σύμφωνα με τον Gaudlitz, έχουν προγραμματιστεί άλλοι πέντε αγώνες για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο υψηλός κίνδυνος δασικών πυρκαγιών στην περιοχή δεν θα επηρεάσει τους αγώνες. Μία από τις απαιτήσεις για τους πιλότους των αερόστατων είναι να μην προσγειώνονται στο δάσος, δήλωσε ο Gaudlitz. “Ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες, μένουμε μακριά από το δάσος”.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.