Έως και 10 χρόνια φυλακή σε πλαστογράφο Φαρμακοποιό στη Γερμανία

Το καλοκαίρι του 2021, ο Draga P. (53) είχε προκαλέσει ένα σκάνδαλο Corona στο Schwabing του Μονάχου: ο υπάλληλος του φαρμακείου πλαστογράφησε περισσότερα από 1000 ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα πούλησε για 150 ευρώ το καθένα.

Ο Draga P. (53) κλαίει καθώς διαβάζει την εξομολόγησή του. “Μετανιώνω πάρα πολύ για τις πράξεις μου και ντρέπομαι”.

Είχε πλαστογραφήσει περισσότερες από 1.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού στα μέσα του 2021 – προκαλώντας σκάνδαλο στο φαρμακείο Kaiser στο Schwabing (Μόναχο).

Επειδή, χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης, το φαρμακείο στην Kaiserstrasse έγινε “σημείο” για απατεώνες εμβολιαστών – πολύ πέρα από το Μόναχο.

Επί τόπου, ο Draga P. και ένας συνεργός του είχαν προσκομίσει ψηφιακά πιστοποιητικά που πιστοποιούσαν τον εμβολιασμό για την Covid-19. Το γεγονός ότι αυτά ήταν πλαστά δεν έγινε αντιληπτό σε ελέγχους.

Αυτό συνέβη επειδή ο Draga P. είχε προηγουμένως δηλώσει στο Ινστιτούτο Robert Koch ότι είχε πραγματοποιήσει τους αντίστοιχους εμβολιασμούς στο φαρμακείο.

Στη συνέχεια, ο συνεργός του προσέφερε τον κωδικό QR στο διαδίκτυο στην τιμή των 150 ευρώ – σύμφωνα με την εισαγγελία, οι αγοραστές δεν προέρχονταν μόνο από τη Γερμανία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από τη Φινλανδία ή τη Ρωσία.

Μόναχο: Υπάλληλος φαρμακείου πλαστογράφησε 1074 κάρτες εμβολιασμού – ομολογία στο δικαστήριο

Η εισαγγελία απαριθμεί συνολικά 1074 πλαστές κάρτες εμβολιασμού. Οι Draga P. και Dennis S. λέγεται ότι έβγαλαν 136.200 ευρώ από την πώλησή τους.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα αυτό”, δήλωσε ο Draga P., ο οποίος είχε σπουδάσει φαρμακευτική στη Σερβία.

Τώρα αντιμετωπίζει έως και δέκα χρόνια φυλάκισης! Τέσσερις ακόμη ημέρες ακροάσεων έχουν προγραμματιστεί στο περιφερειακό δικαστήριο, ενώ η ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.