Μπλακάουτ: 100.000 άνθρωποι στη Γερμανία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Περίπου 100.000 πολίτες στη Σαξονία-Άνχαλτ έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της Κυριακής. Η εκτεταμένη διακοπή είχε επίσης αντίκτυπο στο σύστημα υγείας.

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή Harz. Λόγω της παγωμένης βροχής και της σχετικής ζημιάς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, υπήρξαν διακοπές παροχής, εξηγεί ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Avacon σε δελτίο τύπου.

Μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ., μεγάλα τμήματα της περιοχής Harz έμειναν χωρίς ρεύμα. Τα πρώτα νοικοκυριά μπορούσαν να τροφοδοτηθούν ξανά μετά από μία μόνο ώρα. Στις 2 π.μ., όλοι οι πελάτες είχαν και πάλι ρεύμα.

“Πολλές ομάδες έκτακτης ανάγκης ήταν καθ’ οδόν για να αποκαταστήσουν την παροχή το συντομότερο δυνατό”, γράφει ο πάροχος.

Συνολικά, περίπου 100.000 πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αναφέρει το MDR.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επηρεάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι πόλεις Halberstadt, Wernigerorde, Thale και Blankenburg, καθώς και οι γύρω κοινότητες.

Κατά συνέπεια, το τηλέφωνο και το διαδίκτυο ήταν εκτός λειτουργίας το βράδυ της Κυριακής. Εν τω μεταξύ, το κέντρο καταστάσεων της κυβέρνησης του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση κινδύνου.

Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου στο Χάλμπερσταντ, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν γηροκομεία ή νοσοκομεία.

Όλες οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται από τις δικές τους γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η κλινική Ameos στο Halberstadt έμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου μιάμιση ώρα.

Κανένας ασθενής δεν έπαθε βλάβη. Ωστόσο, αρκετές συσκευές υπέστησαν ζημιές από τη διακοπή ρεύματος, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανήματος ακτίνων Χ και ενός αξονικού τομογράφου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.