100.000Ε πρόστιμο αν αφήσετε σκουπίδια την πρωτοχρονιά!

100.000Ε πρόστιμο αν αφήσετε σκουπίδια την πρωτοχρονιά!

Στο “γύρισμα” του έτους 2022/2023, τα πυροτεχνήματα μπορούν και πάλι να πυροδοτηθούν στη Λειψία. Όμως, μετά τις γιορτές, τα υπολείμματα των πυροτεχνημάτων δεν πρέπει να μείνουν πεταμένα…

“Καλή χρονιά”, εύχεται η υπηρεσία καθαρισμού της πόλης της Λειψίας στην ιστοσελίδα της. Και καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν τις ακαθαρσίες την Πρωτοχρονιά.

Επειδή: “Ο ρυπαίνων πληρώνει” ισχύει για τους δημόσιους χώρους στην πόλη της Λειψίας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος προκαλεί ρύπανση πρέπει επίσης να την καθαρίζει αμέσως”, ανακοίνωσε η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

Εάν τα σκουπίδια εξακολουθούν να παραμένουν πεταμένα, ο ρυπαίνων θα χρεώνεται για την απόρριψή τους.

Επιπλέον, προβλέπεται πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για το αδίκημα αυτό. Εάν ο ρυπαίνων δεν μπορεί να εντοπιστεί, υπεύθυνοι είναι είτε η Stadtreinigung Leipzig είτε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

“Οι ιδιοκτήτες των πεζοδρομίων που είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό τους πρέπει να συλλέγουν και να απορρίπτουν τα σκουπίδια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που βρίσκονται μπροστά από την ιδιοκτησία τους.

Ακόμη και αν δεν προκάλεσαν τη ρύπανση”, τονίζει η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης