100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν στη Γερμανία

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη Γερμανία, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι πρόκειται για “ένα από τα μεγαλύτερα υλικοτεχνικά επιτεύγματα στην ιστορία της χώρας μας”. Σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν χορηγηθεί 100,2 εκατομμύρια δόσεις.

Κατά συνέπεια, 49,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 59,4% του πληθυσμού, έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως με τη δεύτερη δόση που είναι συνήθως απαραίτητη.

Τουλάχιστον ένας πρώτος εμβολιασμός έχει γίνει σε 53,5 εκατομμύρια άτομα ή στο 64,4% του πληθυσμού.

Στα ακόλουθα έξι από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, πάνω από το 60% των κατοίκων είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι: Βρέμη, Σλέσβιχ-Χολστάιν, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αμβούργο και Κάτω Σαξονία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.