15 βαυαρικά σχολεία κάνουν πρόβα τεχνητής νοημοσύνης

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα δοκιμαστεί σε 15 βαυαρικά σχολεία τα επόμενα πέντε χρόνια στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “KI@school”.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Μόναχο ότι στα πρότυπα σχολεία θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη ελευθερία για να ξεκινήσουν διαδικασίες διδακτικής καινοτομίας και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υποστηρίζονται από φόρουμ εργασίας που θα απαρτίζονται από εκπροσώπους της επιστήμης, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και από τις ενώσεις διευθυντών, εκπαιδευτικών και γονέων.

“Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το κλειδί για τον κόσμο του αύριο. Όλοι το χρησιμοποιούμε, αλλά μόνο λίγοι γνωρίζουν πώς πραγματικά λειτουργεί.

Είμαι πεπεισμένος ότι όποιος κατανοεί τη δομή και το υπόβαθρό του μπορεί επίσης να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνατότητές του.

Γι’ αυτό θέλουμε να δοκιμάσουμε μαζί νέους τρόπους στα πρότυπα σχολεία μας”, δήλωσε τη Δευτέρα η υφυπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Anna Stolz (Freie Wähler).

Οι νικητές είναι οι μαθητές, οι οποίοι υποστηρίζονται καλύτερα στη μάθηση και τη διδασκαλία, προωθούνται ατομικά και ταυτόχρονα προετοιμάζονται για τον κόσμο του αύριο.

Στο πλαίσιο των γενικών εννοιών που συνάδουν με την προστασία των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη θα υποστηρίξει ολόκληρη τη διαδικασία της ψηφιακής μάθησης και της ατομικής προώθησης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.