15χρονος πεθαίνει κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο

Ψηλά πάνω από το Μαύρο Δάσος, ένας έφηβος πηδάει από ένα αεροπλάνο με αλεξίπτωτο. Αυτό που αρχικά μοιάζει με μια κανονική πτήση μετατρέπεται σε ένα τραγικό δυστύχημα όταν προσγειώνεται

Ένας έφηβος αλεξιπτωτιστής είχε θανατηφόρο δυστύχημα στο Villingen-Schwenningen. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο 15χρονος μαθητής είχε πέσει μόνος του με αλεξίπτωτο σε ύψος περίπου 3200 μέτρων το Σάββατο.

Λίγο πριν από την προσγείωση, πέταξε μια στροφή, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνητών. Μια ριπή ανέμου έπιασε το αλεξίπτωτο, το οποίο κατέρρευσε.

Στη συνέχεια ο 15χρονος έπεσε από ύψος μερικών μέτρων. Υπέστη σοβαρά τραύματα και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Αλεξιπτωτιστών, οι νέοι στη Γερμανία μπορούν να αρχίσουν την πρακτική εκπαίδευση στο αλεξίπτωτο στην ηλικία των 14 ετών. Αφού περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις, τους χορηγείται άδεια σε ηλικία 16 ετών.

Η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο θεωρείται ασφαλές άθλημα στη Γερμανία

Η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο θεωρείται σχετικά ασφαλές άθλημα στη Γερμανία. Τα στατιστικά στοιχεία της Γερμανικής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (DFV) δείχνουν ότι το 2020 σημειώθηκε ένα θανατηφόρο ατύχημα σε 240.923 καταγεγραμμένα άλματα (που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,0004%).

Πέρυσι, σημειώθηκαν τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά ο συνολικός αριθμός των αλμάτων δεν ήταν ακόμη διαθέσιμος στην ένωση.

Εξετάζοντας τις ετήσιες στατιστικές ατυχημάτων DFV, από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν γίνει κατά μέσο όρο περίπου 328.800 άλματα ανά έτος, με μέσο όρο πέντε θανάτους.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τα θανατηφόρα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται Γερμανοί αλεξιπτωτιστές στο εξωτερικό.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.