16χρονος μαθητής πρέπει να πληρώσει 38.000 ευρώ στην αστυνομία

Ένα 16χρονο αγόρι καλείται από την αστυνομία να πληρώσει για ένα αστείο. Πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την απειλή ότι θα κάνει μακελειό..

Είναι μάλλον ασυνήθιστο για την αστυνομία να δημοσιοποιεί τα λειτουργικά της έξοδα. Αυτό ισχύει και για τις υπηρεσίες του Krefeld, αλλά τώρα έκαναν αυτό το βήμα.

“Επειδή μας επιτρέπεται να το κάνουμε. Και το θέλουμε”, είναι το σχόλιο της αστυνομίας σχετικά με τη δημοσιοποίηση. Και το ποσό που αναφέρεται είναι αρκετά μεγάλο.

Ένας 16χρονος από το Κρέφελντ πρόκειται να πληρώσει 38.000 ευρώ. Τον Ιανουάριο, ο νεαρός έστειλε διάφορα e-mails στη διεύθυνση του σχολείου, στους καθηγητές και στους μαθητές του Γυμνασίου Maria-Sibylla-Merian-Gymnasium.

Σε αυτά απειλούσε ότι θα κάνει μακελειό.

Ιδιαίτερα ύπουλο: σύμφωνα με την αστυνομία, ο 16χρονος είχε χακάρει τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός μαθητή του Γυμνασίου για να φανεί ότι ο ίδιος είχε στείλει την απειλή.

Οι απειλές προκάλεσαν τη δράση της αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο 16χρονος ομολόγησε τις κατηγορίες. Οι απειλές του είχαν προκαλέσει αστυνομικές επιχειρήσεις, το κόστος των οποίων υπολογίστηκε από τη διοίκηση σε 37.795,69 ευρώ.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα ωρομίσθια των αστυνομικών.

Η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να χρεώσει τον δράστη για μια επιχείρηση αποτροπής κινδύνου -όπως στην περίπτωση της απειλής.

Ο 16χρονος από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει πλέον προθεσμία μέχρι τα μέσα Απριλίου για να αντιδράσει για την απόφαση των εξόδων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός ότι είναι ανήλικος δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση πληρωμής. Έτσι, θα κοστίσει ακριβά για τον νεαρό…

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης