1ο Advent στη Γερμανία 2021: Προέλευση – σημασία εορτασμού

Πότε έχουμε το 1ο Advent στη Γερμανία 2021, τι σημαίνει η λέξη και ποια είναι η προέλευση του εορτασμού του;

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τις τέσσερις ημέρες του λεγόμενου Advent στη Γερμανία.

Πότε είναι το 1ο, το 2ο, το 3ο και το 4ο Advent του 2021 στη Γερμανία;

  • 1ο Advent 2021: 28 Νοεμβρίου
  • 2ο Advent 2021: 5 Δεκεμβρίου
  • 3ο Advent 2021: 12 Δεκεμβρίου
  • 4ο Advent 2021: 19 Δεκεμβρίου
Advent στη Γερμανία 2021
1ο Advent στη Γερμανία 2021

Σημασία: Γιατί γιορτάζεται το Advent στη Γερμανία; Ποιο είναι το νόημά του?

Η λέξη Advent προέρχεται από τα λατινικά και μεταφράζεται ως “άφιξη” (λατινικά adventus). Αυτό έχει διπλή σημασία για τους Χριστιανούς. Αφενός, τιμά την πρώτη έλευση του Ιησού, δηλαδή τη γέννησή του.

Αλλά οι Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα σημαίνουν επίσης την αναμονή για την επιστροφή του Ιησού για τη Δευτέρα Παρουσία.

Για τους χριστιανούς, επομένως, η μετάνοια και η προσευχή πρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο αυτή.

Στεφάνι του Advent στη Γερμανία: Το έθιμο με τα κεριά προέρχεται από το Αμβούργο

Πάνω στην ώρα για το 1ο Advent, το πρώτο κεράκι ανάβει στο στεφάνι του Advent. Και αυτό το έθιμο δεν είναι τόσο παλιό. Στα μέσα του 19ου αιώνα λέγεται ότι το πρώτο στεφάνι βρέθηκε σε ένα ίδρυμα νέων στο Αμβούργο – εκείνη την εποχή ακόμα με 24 κεράκια.

Με μόνο τέσσερα κεριά, το έθιμο σύντομα βρήκε το δρόμο του στα προτεσταντικά νοικοκυριά της βόρειας Γερμανίας. Στον καθολικό νότο, το στεφάνι έγινε δημοφιλές μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Advent στη Γερμανία: περισυλλογή, φασαρία και εμπόριο

Γύρω από την ημερομηνία του 1ου Advent, οι χριστουγεννιάτικες αγορές ανοίγουν συνήθως σε πολλές πόλεις – αλλά όχι φέτος. Στην πραγματικότητα, τα έθιμα, η περισυλλογή και το εμπόριο δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του Advent.

Η παραγωγή γλυκών Lebkuchen είχε ήδη ξεκινήσει τον Αύγουστο στους μεγάλους κατασκευαστές – όταν οι θερμοκρασίες στη Γερμανία ήταν ακόμη στις υψηλότερες τιμές τους.

Ταυτόχρονα, οι τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα είναι οι πιο πολυσύχναστες του έτους για τα γερμανικά καταστήματα – χάρη στα χριστουγεννιάτικα δώρα.

1ο Advent στη Γερμανία 2021

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Έθιμο Advent στη Γερμανία 2021
Έθιμο Advent στη Γερμανία

Δείτε επίσης