2 Γερμανικές πόλεις στις πιο φιλικές για προορισμό διακοπών

10 πράγματα που μόνο όσοι ζούνε στη Γερμανία θα τα καταλάβουν!

Είναι το διαβόητο Berliner Schnauze ένα κατάλοιπο του παρελθόντος ή αυτοί οι επισκέπτες δεν έφυγαν ποτέ από την τουριστική φούσκα του Mitte; Το Βερολίνο και το Μόναχο ψηφίστηκαν ως δύο από τους 10 πιο φιλικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών.

Κατάταξη Bounce για τα πιο φιλικά ταξίδια στην Ευρώπη

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Bounce, μιας εταιρείας εντοπισμού σημείων αποθήκευσης αποσκευών, το Μόναχο και το Βερολίνο ψηφίστηκαν μεταξύ των πιο φιλικών ευρωπαϊκών πόλεων για τους παραθεριστές.

Προκειμένου να προσδιοριστεί ποια μητρόπολη είναι η πιο φιλική για τους τουρίστες και τους ντόπιους, η εταιρεία ανέλυσε τις ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στον δείκτη Top City Destinations Index της Euromonitor για το 2022. Στη συνέχεια βαθμολόγησαν κάθε τοποθεσία μέσω των ακόλουθων μετρήσεων:

 • Δείκτης εγκληματικότητας και ασφάλειας: προέκυψε από ζωντανά δεδομένα από το Numbeo.
 • Φιλικότητα προς ΛΟΑΤΚΙ+: από το Open for Business City Rating.
 • Ευτυχία: από το World Happiness Report.
 • Ανησυχίες για πορτοφολάδες: προέρχονται από πρόσφατη έρευνα του Numbeo.

Σε κάθε πόλη δόθηκε μια βαθμολογία του 10 για κάθε κατηγορία, με τον μέσο όρο και των τεσσάρων να αποτελεί τη “βαθμολογία φιλικότητας”.

Το Μόναχο και το Βερολίνο ψηφίστηκαν ως οι πιο φιλικές πόλεις

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα της λίστας, συγκεντρώνοντας 6,9 στα 10 στη βαθμολογία ευγένειας σε σύγκριση με το 7,5 που δόθηκε στις πόλεις που πήραν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, τη Ζυρίχη και την Κοπεγχάγη.

Η πόλη επαινέθηκε ως hotspot για τα ιστορικά αξιοθέατα, ιδίως το παλάτι Nymphenburg.

Σύμφωνα με τον δείκτη, μόνο το 15 τοις εκατό των επισκεπτών του Μονάχου δήλωσε ότι φοβήθηκε ότι θα πέσει θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια των διακοπών του, σε σύγκριση με το 44 τοις εκατό στη Στοκχόλμη και το επιβλητικό 57 τοις εκατό στο Λονδίνο.

Στην κατάταξη, το Μόναχο βαθμολογήθηκε με “ΑΑ” για τη φιλικότητα προς τους LGBTQ+, αλλά αναπάντεχα ξεπεράστηκε σε αυτή την κατηγορία από την πρωτεύουσα της χώρας.

Το Βερολίνο, που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες queer σκηνές νυχτερινής ζωής στον κόσμο, βαθμολογήθηκε με “ΑΑΑ”.

Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της ταυτότητας του Βερολίνου περιλαμβάνει τόσο την εξάσκηση όσο και την καταδίκη της αγένειας προς τους ξένους, μπορεί να αποτελέσει έκπληξη για τους Echte και τους Wahlberlinerinnen το γεγονός ότι τους απονεμήθηκε 6,9 στα 10 για τη φιλικότητα – τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Οι 10 πιο φιλικοί προορισμοί πόλεων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την Bounce, αυτοί είναι οι 10 πιο φιλικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών το 2023:

 1. Ζυρίχη, Ελβετία
 2. Κοπεγχάγη, Δανία
 3. Μόναχο, Γερμανία
 4. Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες
 5. Βιέννη, Αυστρία
 6. Στοκχόλμη, Σουηδία
 7. Βερολίνο, Γερμανία
 8. Πράγα, Τσεχία
 9. Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο
 10. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Bounce.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης