200 Αφγανοί μεταφέρονται κάθε εβδομάδα στη Γερμανία

Newsroom

Διχασμένη η κοινή γνώμη στην υποδοχή Αφγανών

Η Γερμανία μεταφέρει αεροπορικώς στην επικράτειά της κατά μέσον όρο περίπου 200 Αφγανούς την εβδομάδα το τελευταίο διάστημα, ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, καθώς η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν την περασμένη χρονιά συνεχίζει να προκαλεί μαζική έξοδο.

Οι άνθρωποι αυτοί φθάνουν στη Γερμανία με μισθωμένες πτήσεις από το Ισλαμαμπάντ. Άλλη μια οδός διαφυγής, μέσω του Ιράν, επίσης χρησιμοποιείται τακτικά, πάντα κατά τη γερμανική διπλωματία.

Αφότου επικράτησαν οι Ταλιμπάν, η Γερμανία έχει προχωρήσει στην έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίου και αδειών παραμονής για περίπου 18.600 Αφγανούς που πιστεύεται ότι διατρέχουν κίνδυνο.

Αφού φθάσουν στο Πακιστάν ή στο Ιράν, στους ανθρώπους αυτούς προσφέρεται «υποστήριξη στη διέλευση και στο ταξίδι προς τη Γερμανία», πάντα σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Η ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν έλαβε τέλος, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, στα τέλη Αυγούστου του 2021.

Στα μέσα του μήνα αυτού, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ χωρίς μάχες, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρευσε και οι δυνάμεις ασφαλείας της πρακτικά διαλύθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης