2022: Αλλαγή των δρομολογίων του S-Bahn του Μονάχου

Στο τέλος του έτους, το S-Bahn του Μονάχου θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμά του. Δείτε την μετάβαση και άλλες αλλαγές λεπτομερώς στο άρθρο μας

Το 2022 τελειώνει για το S-Bahn στο Μόναχο με μια σημαντική αλλαγή στα δρομολόγια. Από τις 11 Δεκεμβρίου, οι επιβάτες θα επωφεληθούν από πολλές πρόσθετες διαδρομές και πυκνότερες συχνότητες. Η υπηρεσία θα επεκταθεί σε όλες τις γραμμές.

Η βελτιστοποιημένη χρήση των τρένων θα εξασφαλίσει μια πιο σταθερή λειτουργία, σύμφωνα με δήλωση της Deutsche Bahn. Η αλλαγή των δρομολογίων θα επιφέρει περίπου 160 επιπλέον ημερήσιες διαδρομές. Ο στόλος θα καλύπτει επιπλέον 760.000 χιλιόμετρα ετησίως.

Διαστήματα των 20 λεπτών στο S-Bahn του Μονάχου – περισσότερες διαδρομές από Δευτέρα έως Παρασκευή

Για πρώτη φορά, θα υπάρχει ένα συνεχές 20λεπτο διάστημα σε όλες σχεδόν τις γραμμές από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή σε όλη τη διαδρομή προς τους αντίστοιχους τερματικούς σταθμούς.

Μόνο σε μεμονωμένα τμήματα στις εξωτερικές περιοχές των γραμμών S2 δυτικά, S4 δυτικά και S7 ανατολικά οι γραμμές των S-Bahn δεν θα μπορούν να εκτελούν δρομολόγια ανά 20 λεπτά για λόγους υποδομής. Και εδώ, ωστόσο, η συχνότητα θα αυξηθεί αισθητά σε πολλές περιπτώσεις.

Μεγαλύτερες στάσεις στους τερματικούς σταθμούς του S-Bahn Μονάχου

Όχι μόνο η συχνότητα θα αυξηθεί, αλλά και η αξιοπιστία θα βελτιωθεί με προσαρμογές στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος. Ο κύριος στόχος είναι να καταστούν οι λειτουργίες πιο εύρωστες, ώστε να μπορούν να αντισταθμίζονται καλύτερα οι μικρές καθυστερήσεις.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο λεγόμενο “χρόνο στροφής”, δηλαδή στο χρόνο που δαπανάται σε έναν τερματικό σταθμό μέχρι το ταξίδι της επιστροφής, διότι: Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στα εξερχόμενα τρένα που δεν μπορούν να αντισταθμιστούν στον τερματικό σταθμό, το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει επίσης με καθυστέρηση.

Για να ελαχιστοποιηθεί αυτό το αποτέλεσμα, η S-Bahn σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει επιπλέον οχήματα από τον υπάρχοντα στόλο στις γραμμές S1 και S7, επεκτείνοντας έτσι τους “χρόνους στροφής” στο Wolfratshausen στα 30 λεπτά και στο αεροδρόμιο στα 25 λεπτά.

Παρόμοιες βελτιώσεις θα γίνουν τα απογεύματα στη γραμμή S2 στο Petershausen. Και εκεί, επίσης, οι καθυστερήσεις μπορούν να μειωθούν στο μέλλον μέσω περισσότερου “χρόνου στροφής”.

Πόσο συχνά έρχονται τα τρένα του S-Bahn στο Μόναχο;

S1 Freising/Αεροδρόμιο – Leuchtenbergring Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια, ιδίως μεταξύ Neufahrn και Freising, επιτρέπουν μια συνεχή συχνότητα 20 λεπτών από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. σε ολόκληρη τη διαδρομή.

Ορισμένα τρένα αναχωρούν από το αεροδρόμιο 4 λεπτά νωρίτερα από πριν. Στο μέλλον, θα υπάρχουν πάντα δύο τρένα για το αεροδρόμιο και ένα τρένο για το Freising.

S2 Petershausen/Altomünster – Erding Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια μεταξύ Dachau και Petershausen, καθώς και μεταξύ Markt Schwaben και Erding επιτρέπουν ένα συνεχές 20λεπτο διάστημα από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. σε ολόκληρη τη διαδρομή μεταξύ Petershausen και Erding.

Μεταξύ Dachau και Altomünster, τα τρένα του προαστιακού θα κινούνται επίσης ανά μισή ώρα τις ώρες εκτός αιχμής (προηγουμένως ήταν ωριαία).

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μισάωρη εξυπηρέτηση από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. Κάθε δεύτερη αμαξοστοιχία εκτελεί δρομολόγια χωρίς αλλαγή τρένου από ή προς το Ostbahnhof, προσφέροντας έτσι ένα επιπλέον τέταρτο δρομολόγιο κάθε ώρα μεταξύ Dachau και Ostbahnhof.

S3 Mammendorf – Holzkirchen

Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια μεταξύ Deisenhofen και Holzkirchen, καθώς και μεταξύ Maisach και Mammendorf επιτρέπουν τη συνεχή συχνότητα 20 λεπτών από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. σε ολόκληρη τη διαδρομή.

S4 Geltendorf – Trudering (- Ebersberg)

Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια επιτρέπουν τη συνεχή 20λεπτη συχνότητα από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. μεταξύ Grafrath και Trudering. Επιπλέον τρένα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Grafrath και Geltendorf.

Λόγω της πυκνής ακολουθίας των τρένων στη διαδρομή, ορισμένα από αυτά εκτελούνται ως “τρένα εξπρές S” με λιγότερες ενδιάμεσες στάσεις.

S6 Tutzing – Ebersberg

Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια, ιδίως μεταξύ Starnberg και Tutzing, επιτρέπουν ένα συνεχές διάστημα 20 λεπτών από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. μεταξύ Tutzing και Grafing.

Μεταξύ Grafing και Ebersberg, οι χρόνοι αναχώρησης βελτιστοποιούνται έτσι ώστε, μαζί με το Filzenexpress, να υπάρχει στο μέλλον το στάνταρ 20λεπτο.

S7 Wolfratshausen – Kreuzstraße

Πολυάριθμα πρόσθετα δρομολόγια μεταξύ Höllriegelskreuth και Wolfratshausen, καθώς και μεταξύ Höhenkirchen-Siegertsbrunn και Kreuzstraße, επιτρέπουν μια συνεχή συχνότητα 20 λεπτών από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. μεταξύ Wolfratshausen και Aying (εξαίρεση: δεν υπάρχει πρόσθετη αναχώρηση από Wolfratshausen στις 10:04 π.μ. λόγω της ταυτόχρονης κυκλοφορίας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας), καθώς και μια συχνότητα 20/40 λεπτών μεταξύ Aying και Kreuzstraße.

Τα πρόσθετα τρένα δεν σταματούν στο Dürrnhaar και στο Peiß.

S8 Herrsching – Αεροδρόμιο

Πολυάριθμες πρόσθετες διαδρομές μεταξύ Weßling και Herrsching καθιστούν δυνατή τη συνεχή 20λεπτη συχνότητα από τις 5 π.μ. έως τις 11 μ.μ. σε ολόκληρη τη διαδρομή του S8.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.