2022: Πότε είναι η επόμενη έκλειψη ηλίου στη Γερμανία;

Η ηλιακή έκλειψη είναι ένα ξεχωριστό θέαμα που κανείς δεν θέλει να χάσει. Το 2022 μπορείτε να δείτε τουλάχιστον μια μερική έκλειψη ηλίου. Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς και πότε θα πραγματοποιηθεί;

Η ηλιακή έκλειψη είναι ένα θεαματικό γεγονός που μπορεί να παρατηρηθεί στον ουρανό. Είναι ένα πραγματικό γεγονός όχι μόνο για τους λάτρεις της αστρονομίας, αλλά και για όλους.

Πότε είναι η επόμενη ηλιακή έκλειψη στη Γερμανία;

Η επόμενη ηλιακή έκλειψη στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2022, με έναρξη στην Ιένα στις 11.10 π.μ. και λήξη στη 1.16 μ.μ..

Η μέγιστη απόκρυψη αναμένεται στις 12.12 μ.μ. Φέτος, ωστόσο, η απόκρυψη αξιολογείται μόνο ως μέτρια.

Στη Γερμανία, όσο περισσότερο μείνετε στα βορειοανατολικά, τόσο περισσότερο θα δείτε την έκλειψη. Αν πάτε νοτιοδυτικότερα, η πιθανότητα να έχετε καλή θέα μειώνεται.

Η φετινή έκλειψη είναι μερική. Ξεκινά κοντά στην Ισλανδία. Η ημισφαιρική σκιά κινείται προς τα νοτιοανατολικά, έτσι ώστε η έκλειψη να είναι ορατή σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, ακόμη και οι άνθρωποι σε ορισμένα μέρη της Ασίας και της Αφρικής μπορούν να δουν την έκλειψη ηλίου τον Οκτώβριο.

Πότε μπορούμε να θαυμάσουμε τις επόμενες ηλιακές εκλείψεις στη Γερμανία;

Μετά την έκλειψη ηλίου τον Οκτώβριο θα υπάρξει ένα μεγαλύτερο κενό, οπότε οι επόμενες ηλιακές εκλείψεις στη Γερμανία δεν θα παρατηρηθούν για μερικά χρόνια.

Οι επόμενες ημέρες ηλιακής έκλειψης:

  • 29 Μαρτίου 2025
  • 12 Αυγούστου 2026

Η τελευταία μερική έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή στη Γερμανία ήταν στις 30 Απριλίου 2022.

Πότε και πού θα συμβούν οι επόμενες παγκόσμιες ηλιακές εκλείψεις;

Η επόμενη έκλειψη ηλίου στις 25 Οκτωβρίου μπορεί να παρατηρηθεί όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε μέρη της Ευρώπης και της Αφρικής. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην Αραβική Χερσόνησο και στη δυτική Ασία.

Παγκόσμιες ημερομηνίες για τις ακόλουθες ηλιακές εκλείψεις με μια ματιά:

  • 20 Απριλίου 2023: Αυστραλία, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα
  • 14 Οκτωβρίου 2023: Δυτικές ΗΠΑ, Κεντρική Αμερική, Βραζιλία, Κολομβία
  • 8 Απριλίου 2024: Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδάς

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.