2022: Το πρώτο χιόνι είναι πολύ κοντά στην Νότια Γερμανία

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, θα βρέξει πολύ, ιδίως στη βόρεια Βαυαρία γύρω από τη Νυρεμβέργη, το Μπάμπεργκ και το Μπαϊρόιτ. Γίνεται λόγος για “40 έως 70 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο”. Yπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, συνεχίζει ο Γιουνγκ.

Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς χάρτες, το σύμπλεγμα βροχών στη Βαυαρία θα επεκταθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αρχικά, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο πρώην τυφώνας Danielle που διοχετεύει θερμό αέρα στη Γερμανία. Μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και πάλι στους 25 βαθμούς στη Βαυαρία.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη, η προαναφερθείσα αλλαγή του καιρού: ενώ ο καιρός εξακολουθεί να είναι πάνω από 20 βαθμούς, αρχίζει η συνεχής βροχή – και κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών ψύχεται επίσης σημαντικά.

Χειμώνας στη Βαυαρία ήδη από τον Σεπτέμβριο;

Η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) γράφει επίσης για “έντονη ή επίμονη βροχή σε ορισμένες περιοχές”, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και καταιγίδα με επίμονη βροχή.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της DWD, ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί στη Βαυαρία μέχρι το Σαββατοκύριακο. Καθόλου καλές προοπτικές για την έναρξη του Oktoberfest.

Προς το Σαββατοκύριακο, ψυχρότερες αέριες μάζες θα φτάσουν στη Βαυαρία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Dominik Jung, μπορεί να υπάρχουν νιφάδες χιονιού σε ύψος έως και 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή των Άλπεων, το πρώτο χιόνι είναι πολύ κοντά από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Jung, ο υπόλοιπος Σεπτέμβριος θα παραμείνει δροσερός.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.