23: Η χειμερινή σεζόν ξεκινά στο υψηλότερο βουνό της Γερμανίας

Λίγο χιόνι, μεγάλες ελπίδες: Η Zugspitze είναι ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα στη Γερμανία που ξεκίνησαν τη χειμερινή λειτουργία, αρχικά σε μία πίστα λόγω έλλειψης χιονιού.

Οι απαιτήσεις της Corona έχουν εκλείψει, αλλά τώρα όλα αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι σκιέρ μπορούν να κάνουν τις πρώτες τους στροφές στο Zugspitze. Η χειμερινή σεζόν ξεκινά στο υψηλότερο βουνό της Γερμανίας (2962 μέτρα).

Ωστόσο, δεν υπάρχει χιόνι, οπότε στην αρχή λειτουργεί μόνο ένας ανελκυστήρας. Το Winterberg στο Sauerland ξεκινά επίσης – επίσης με περιορισμένη πρόσβαση και δύο αναβατήρες σκι προς το παρόν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περιορισμοί για την Corona. Ωστόσο, ο κλάδος αντιμετωπίζει και πάλι μια ασυνήθιστη εποχή.

Λόγω του υψηλότερου ενεργειακού κόστους, οι τιμές των εισιτηρίων για σκι αυξάνονται σε πολλά μέρη. Κατά μέσο όρο, το σκι θα είναι περίπου 10% ακριβότερο.

Οι χειριστές ανελκυστήρων έχουν εισαγάγει έννοιες εξοικονόμησης ενέργειας. Η Bayerische Zugspitzbahn θέλει να εξοικονομήσει περίπου δέκα τοις εκατό ενέργεια αυτόν τον χειμώνα.

Οι ανελκυστήρες θα λειτουργούν πιο αργά μετά τις ώρες αιχμής, τα καθίσματα των αναβατήρων θα παραμείνουν μη θερμαινόμενα και οι θερμαντήρες ακτινοβολίας στις καλύβες θα απενεργοποιηθούν.

Αλλού, η νυχτερινή χιονοδρομία με προβολείς θα καταργηθεί σε ορισμένα μέρη. Τα κανόνια χιονιού πρέπει να χρησιμοποιούνται λιγότερο.

Ωστόσο, δεν θα υπάρχει καμία τεχνητή χιόνωση στην ίδια την Zugspitze. Όχι μόνο εξαιτίας του ζεστού καλοκαιριού, υπάρχει έλλειψη χιονιού εκεί: δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από το παλιό χιόνι που είχε μαζευτεί σε προστατευμένες κοιλότητες για την επόμενη σεζόν.

Μόλις την Τετάρτη, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι ποτέ από το 1881 η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο στη Γερμανία δεν ήταν τόσο θερμή όσο το 2022.

Στις γειτονικές χώρες έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες, ιδίως στα χιονοδρομικά κέντρα: Στο Saas Fee, το Zermatt, το St. Moritz και το Grindelwald στην Ελβετία, οι σκιέρ κάνουν ήδη τις στροφές τους, καθώς και στο Ischgl και το Sölden στην Αυστρία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.