28 εκατ. ευρώ θα λάβει από το κράτος η αλυσίδα υποδημάτων Görtz

Ένα κρατικό δάνειο ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να λάβει η εταιρεία υποδημάτων Ludwig Görtz από το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (WSF).

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν προκείμενου να αντισταθμίσουν την οικονομική ζημία που προκλήθηκε στην επιχείρηση λόγω του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο ποσό εγκρίθηκε τον Απρίλιο.

Η Görtz ιδρύθηκε το 1875 στο χωριό Barmbeck του Αμβούργου και μέχρι σήμερα έχει 180 καταστήματα σε 90 πόλεις.

Η επιχείρηση απασχολεί περίπου 3.000 άτομα προσωπικό. Σύμφωνα με έγκυρα οικονομικά έγγραφα, το 2019 η εταιρεία είχε κάνει πωλήσεις που έφταναν τα 255 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο παρά την επιτυχημένη οικονομική της πορεία, την άνοιξη του 2020 (κατά τη διάρκεια του πρώτου αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων εξαιτίας της πανδημίας) οδηγήθηκε σε απώλειες πωλήσεων που έφτασαν κάποιες φορές μέχρι και τα 6 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα.

Πέρα από τη Görtz το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης έχει στηρίξει και άλλες επιχειρήσεις με τη μορφή δανείων και επενδύσεων.

Οι πιο γνωστές από αυτές είναι: το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI, το πολυκατάστημα Galeria Karstadt Kaufhof και η αεροπορική εταιρεία Lufthansa.

Με πληροφορίες από: Τ-online.de, WirtschaftsWoche

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.