Τρεις Γερμανίδες καθορίζουν την πολιτική για το Ουκρανικό

Τρεις γυναίκες έχουν αναλάβει το τιτάνιο έργο της μετατόπισης της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής από την παραδοσιακή της προσκόλληση στην ειρήνη.

Η υπουργός Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ επιβλέπει εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ, η ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ εκπονεί την πρώτη εθνική αμυντική στρατηγική και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ διοργανώνει την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών προσφύγων.

Εξωτερική στρατηγική

Είναι η πρώτη φορά που γυναίκες κατέχουν τους τρεις θώκους της εθνικής ασφάλειας στη Γερμανία.

Το έργο του πολιτικά ευαίσθητου επανεξοπλισμού της Γερμανίας βαρύνει τη Λάμπρεχτ, πάλαι ποτέ στέλεχος του κινήματος κατά των πυρηνικών όπλων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, η οποία καλείται τώρα να αγοράσει drones και αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Για την Αναλένα Μπέρμποκ, μέλος των Πρασίνων, τα ταμπού του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τον γερμανικό στρατό έχουν ξεπερασθεί χάρη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ΥΠΕΞ μιλάει πια ελεύθερα για «ηγεσία» της Γερμανίας στη διεθνή σκηνή, αδιαφορώντας εάν ο όρος στα γερμανικά έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη Φύρερ.

Ισορροπία φύλων

Η ισορροπία μεταξύ των φύλων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας απασχολεί κατά προτεραιότητα την υπουργό Εσωτερικών.

«Προτεραιότητά μας η φροντίδα γυναικών και παιδιών.

Παραμένουμε σε επιφυλακή, καθώς ο μεγάλος αριθμός νέων γυναικών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο εκμετάλλευσής τους», λέει η Φέιζερ, που έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του κύματος παραπληροφόρησης που προέρχεται από τη Ρωσία και έχει στόχο τη διασπορά αμφιβολιών μεταξύ του γερμανικού κοινού.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.