3χρονος πεθαίνει μετά από χειρουργική επέμβαση σε ιατρείο του Κάσσελ

Ένα τρίχρονο αγόρι πέθανε μετά από εγχείρηση σε ιατρείο στο Κάσσελ – η εισαγγελία διεξάγει τώρα έρευνες.

Κάσσελ- Μετά την τραγωδία σε ένα ιατρείο του Κάσσελ, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες εναντίον δύο γιατρών λόγω υποψίας για ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ένα τρίχρονο αγόρι πέθανε μετά από εγχείρηση στα μέσα Απριλίου.

“Κατόπιν αιτήματος της εισαγγελικής αρχής, διενεργήθηκε αυτοψία του αποθανόντος”, λέει ο Andreas Thöne, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κάσσελ, όταν ρωτήθηκε από το HNA.

Ο Thöne επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αρχική υποψία. Επομένως, δεν μπορούσε να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες αυτή τη χρονική στιγμή.

Ειδικά επειδή η γραπτή έκθεση της αυτοψίας δεν είναι ακόμη διαθέσιμη και αναμένονται τα αποτελέσματα των περαιτέρω ερευνών. Αλλά τι ακριβώς συνέβη;

Σύμφωνα με πληροφορίες του HNA, το αγόρι ήταν στο ιατρείο με τη μητέρα του. Λέγεται ότι ήταν μια διαδικασία ρουτίνας που διεξάγεται σε εξωτερικούς ασθενείς.

Ο Thöne επιβεβαιώνει την υποψία “ότι ο τρίχρονος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σε ιατρείο ενός γιατρού στο Κάσσελ”. Η επέμβαση έγινε με γενική αναισθησία, οπότε κλήθηκε αναισθησιολόγος.

Όταν ο αναισθησιολόγος εξέτασε αργότερα το παιδί, διαπίστωσε ότι ήταν νεκρό.

“Έγινε προσπάθεια ανάνηψης και το αγόρι μεταφέρθηκε σε κλινική του Kassel”, εξηγεί ο Thöne. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τώρα, διενεργούνται έρευνες τόσο κατά του χειρουργού όσο και κατά του αναισθησιολόγου που εμπλέκονται.

Ο Thöne δεν αναφέρθηκε λεπτομερέστερα στους ισχυρισμούς σχετικά με ερωτήματα αν το αγόρι παρακολουθήθηκε επαρκώς στο ιατρείο του Kassel μετά την επέμβαση και αν υπήρχε κατάλληλος εξοπλισμός για τον έλεγχο της συγκέντρωσης οξυγόνου στο αίμα, για παράδειγμα.

Εκτός από αυτό, προκύπτει το γενικό ερώτημα κατά πόσον μια τέτοια επέμβαση με γενική αναισθησία πρέπει να γίνεται σε τέτοιο περιβάλλον.

Σύμφωνα με μια οδηγία της Γερμανικής Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Ιατρικής Εντατικής Θεραπείας (DGAI) και της Επαγγελματικής Ένωσης Γερμανών Αναισθησιολόγων (BDA), υπάρχει υψηλός κίνδυνος το διάστημα αμέσως μετά την αναισθησία. Σε αυτή τη φάση, ο ασθενής απαιτεί συνεχή και σωστή παρακολούθηση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Έσση τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.