4 Κρατίδια ζητούν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Τα κρατίδια της Βαυαρίας, της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης επιθυμούν τον τερματισμό της υποχρέωσης εμβολιασμού Corona του υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Υπουργοί Υγείας από τέσσερα ομοσπονδιακά κρατίδια απευθύνθηκαν στον υπουργό Υγείας Lauterbach

Η Σαξονία, η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Θουριγγία ζητούν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού του υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε επιστολή τους προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach (SPD), οι τρεις υπουργοί Υγείας των κρατιδίων Petra Köpping (SPD), Klaus Holetschek (CSU) και Heike Werner (Linke) τάσσονται υπέρ της μη παράτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού που λήγει στο τέλος του έτους.

Ο Manne Lucha (Πράσινοι), επικεφαλής της κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, συμφώνησε επίσης.

Ο λόγος για την έκκληση των τεσσάρων κρατιδίων είναι ο φόβος ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επιδεινώσει την έλλειψη προσωπικού στον τομέα της υγείας. Η πρωτοβουλία προήλθε από τη Σαξονία.

Τα ομόσπονδα κρατίδια είχαν μέχρι τώρα ζητήσει μεμονωμένα τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τώρα θέλουν να δώσουν βαρύτητα σε αυτό με μια κοινή έκκληση.

Ο Lauterbach εξαρτά την παράταση της υποχρέωσης εμβολιασμού από την πορεία του φθινοπωρινού και χειμερινού κύματος.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του τομέα υγεία μας, μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό”, δήλωσε ο Holetschek.

“Χρειαζόμαστε κάθε διαθέσιμο εργαζόμενο στην ιατρική και την περίθαλψη”. Ο υπουργός Υγείας της Σαξονίας Köpping υποστήριξε ότι η παραλλαγή Omikron σπάνια οδηγεί σε σοβαρές πορείες από ό, τι είχε προηγουμένως η Delta.

Είπε ότι η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού πέραν του τέλους του 2022 απλώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

“Ο υπουργός Υγείας της Θουριγγίας Werner ζήτησε να δοθούν κίνητρα για αναμνηστικούς εμβολιασμούς για όλους τους πολίτες αντί για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην υγεία και την περίθαλψη.

Ο υπουργός Lucha της Βάδης-Βυρτεμβέργης επεσήμανε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εγκαταστάσεις προοριζόταν ως προπομπός του αποτυχημένου τότε γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

“Επομένως, με την καλύτερη θέληση του κόσμου, δεν μπορούμε τώρα να απαιτήσουμε αυτή την ειδική θυσία από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας”, δήλωσε ο πράσινος πολιτικός.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.