420 περιπτώσεις κακοποίησης σε γερμανική καθολική επισκοπή

“Η κακοποίηση δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που αφορά τους δράστες, αλλά ένα συστηματικό πρόβλημα στην Εκκλησία”, δήλωσε ο τοπικός επίσκοπος Franz-Josef Overbeck λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης.

Μελέτη για τη σεξουαλική κακοποίηση στην καθολική επισκοπή του Έσσεν στη δυτική Γερμανία κατέγραψε περίπου 423 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, πολύ περισσότερες από όσες θεωρούνταν προηγουμένως.

Το ινστιτούτο IPP με έδρα το Μόναχο εντόπισε περίπου 201 ενόχους – κυρίως ιερείς από την περιοχή και άλλες επισκοπές – σε μια έκθεση που χρειάστηκε τρία χρόνια για να διερευνηθεί και να συνταχθεί.

Σύμφωνα με το IPP, οι ερευνητές ανέλυσαν όλους τους φακέλους προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών φακέλων, από την ίδρυση της επισκοπής το 1958 και πραγματοποίησαν πολυάριθμες συνεντεύξεις με θύματα, εμπειρογνώμονες και στελέχη της επισκοπής.

Η ανεξάρτητη μελέτη αφορά κυρίως τις συνθήκες-πλαίσιο που κατέστησαν δυνατή τη σεξουαλική βία από κληρικούς, σε ορισμένες περιπτώσεις επί πολλά χρόνια.

“Η κακοποίηση δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που αφορά τους δράστες, αλλά ένα συστηματικό πρόβλημα στην Εκκλησία”, δήλωσε ο τοπικός επίσκοπος Franz-Josef Overbeck λίγο πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης.

Η επισκοπή του Έσσεν, με περίπου 720.000 καθολικούς στην περιοχή του Ρουρ και του Σάουερλαντ, περιγράφει τον εαυτό της ως τη μικρότερη επισκοπή στη Γερμανία από άποψη έκτασης.

Μέχρι το 2020, 99 άτομα σε ολόκληρη την επισκοπή ήταν γνωστό ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και 63 ιερείς της επισκοπής είχαν κατηγορηθεί εκείνη την περίοδο.

Εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν έρθει τώρα στο φως της δημοσιότητας, υπάρχει πιθανότατα ένας σημαντικός αριθμός μη καταγεγραμμένων περιπτώσεων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.