Τα 5 κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια για διεθνείς φοιτητές

Χάρη στο χαμηλό κόστος σπουδών και τα υψηλής ποιότητας ιδρύματά της, η Γερμανία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο για τους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Η AGS Movers Germany μοιράζεται τις επιλογές της για τα καλύτερα πανεπιστήμια για ξένους φοιτητές στη Γερμανία.

Περισσότεροι από 300.000 διεθνείς φοιτητές επιλέγουν να έρθουν στη Γερμανία για σπουδές κάθε χρόνο, και δεν είναι περίεργο.

Η Γερμανία προσφέρει εξαιρετικά πανεπιστήμια, υψηλό βιοτικό επίπεδο και μια εκπληκτική ποικιλία προγραμμάτων σπουδών για να διαλέξετε – πολλά από αυτά προσφέρονται σε διεθνείς φοιτητές με μηδενικά δίδακτρα!

Παρόλο που δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε όλα, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα και πιο διάσημα γερμανικά πανεπιστήμια για τους διεθνείς φοιτητές.

1. Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Βρίσκεται στη Βαυαρία, το νοτιότερο κρατίδιο της χώρας, και είναι γνωστό για τα εξαιρετικά προγράμματα μηχανικής και θετικών επιστημών που προσφέρει.

Το πανεπιστήμιο έχει επίσης ισχυρή διεθνή προσανατολισμό, προσφέροντας περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα σπουδών στα αγγλικά.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η αεροδιαστημική μηχανική, η μηχανική αυτοκινήτων, η χημική μηχανική, οι γεωργικές βιοεπιστήμες και η βιοχημεία – για να αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά.

2. Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου

Αν και το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian προσφέρει μερικά προγράμματα στα αγγλικά, σε γενικές γραμμές οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνουν και να μιλούν κάποια γερμανικά για να σπουδάσουν σε αυτό το διάσημο ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής, θα πρέπει να αποδείξετε ότι γνωρίζετε άριστα τα γερμανικά, εκτός εάν συμμετέχετε σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών που διδάσκεται στα αγγλικά.

Το LMU του Μονάχου είναι το έκτο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας και κατατάσσεται τακτικά ψηλά στις παγκόσμιες πανεπιστημιακές κατατάξεις χάρη στην άριστη διδασκαλία και την έρευνά του, η οποία καλύπτει ένα ευρύ πεδίο επιστημών από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες έως την ιατρική και τις φυσικές επιστήμες.

3. Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και προσφέρει στους φοιτητές ένα πλήρες φάσμα επιλογών σπουδών, με 12 τμήματα που προσφέρουν περισσότερα από 140 ακαδημαϊκά προγράμματα.

Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1948 με διεθνή υποστήριξη και αυτές οι διεθνείς ρίζες έχουν διαμορφώσει τις ερευνητικές προσπάθειες και τη φοιτητική ζωή του ιδρύματος, καθιστώντας το ένα φιλόξενο σπίτι για διεθνείς φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το Freie Universität του Βερολίνου προσφέρει στους διεθνείς φοιτητές προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών σε διάφορους κλάδους, καθώς και έναν αυξανόμενο αριθμό μαθημάτων που διδάσκονται στα αγγλικά.

4. Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ

Το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας, κοντά στα γαλλικά σύνορα, είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της χώρας.

Γνωστό για τα υψηλά πρότυπα διδασκαλίας και τις εξαιρετικές ερευνητικές εγκαταστάσεις του, το πανεπιστήμιο προσελκύει κάθε χρόνο 4.000 διεθνείς φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα άλλα πανεπιστήμια του παρόντος καταλόγου, το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ χρεώνει δίδακτρα ύψους 1.500 ευρώ ανά εξάμηνο στους φοιτητές που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ.

Το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ προσφέρει 28 διαφορετικά προγράμματα σπουδών που διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά.

Αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, όπως εφαρμοσμένη φυσική, βιοϊατρικές επιστήμες, επιστήμη των υπολογιστών, οικονομικά, μηχανική συστημάτων, ελεύθερες τέχνες και πολλά άλλα.

5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της βόρειας Γερμανίας και είναι γνωστό για τα εξαιρετικά προγράμματα μηχανικής και τεχνολογίας που προσφέρει.

Το πανεπιστήμιο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποικιλόμορφο φοιτητικό σώμα, με ένα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών του να προέρχεται από το εξωτερικό.

Προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πτυχίων, όπως επιστήμη υπολογιστών, ηλεκτρολογική μηχανική, επιστήμη και μηχανική υλικών και μηχανολογία.

Δεδομένου ότι αυτά τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται στα γερμανικά, η γνώση της γερμανικής γλώσσας αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή και θα πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε να καταλάβετε και να μιλήσετε τη γλώσσα.

Ερχόμενοι στη Γερμανία ως διεθνείς φοιτητές

Αν είστε διεθνής φοιτητής και αναζητάτε ένα εξαιρετικό μέρος για σπουδές, η Γερμανία θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας.

Η νυχτερινή ζωή στις περισσότερες γερμανικές πόλεις είναι έντονη και πάντα λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι φοιτητές.

Οι Γερμανοί έχουν επίσης τη φήμη ότι είναι φιλικοί και φιλόξενοι, οπότε δεν θα σας είναι δύσκολο να κάνετε νέους φίλους και να νιώσετε γρήγορα ότι είστε μέρος της κοινότητας.

Συνυπολογίστε το γεγονός ότι τα περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια δεν χρεώνουν δίδακτρα, ακόμη και για τους ξένους φοιτητές, και, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, η Γερμανία είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν αποφασίζετε πού θα συνεχίσετε τις σπουδές σας στο εξωτερικό.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.