5 νέες υπηρεσίες επί πληρωμή στα γερμανικά φαρμακεία

5 νέες υπηρεσίες, με σημαντικό αποτύπωμα στην υγεία των ασθενών, θα προσφέρουν τα φαρμακεία στη Γερμανία. Μάλιστα οι υπηρεσίες θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με το σχετικό νόμο που θεσπίστηκε στη χώρα.

Ο Martin Schulz, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Τμήματος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Φαρμακευτικών Συλλόγων ABDA (η οποία είναι και μέλος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας – FIP) έκανε λόγο για ένα «τεράστιο βήμα προς την εφαρμογή βιώσιμων υπηρεσιών στα γερμανικά κοινοτικά φαρμακεία».

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της FIP, αυτές οι υπηρεσίες είναι:

  1. ανασκόπηση φαρμάκων για ασθενείς που λαμβάνουν πέντε ή περισσότερα φάρμακα (αξίας 90 ευρώ).
  2. επανεξέταση/παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν από του στόματος αντικαρκινικά φάρμακα (αξίας 90 ευρώ + 17,55 ευρώ).
  3. επανεξέταση/παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά μετά από μεταμόσχευση (αξίας 90 ευρώ + 17,55 ευρώ)
  4. έλεγχος υπέρτασης (αξίας 11,20 ευρώ)
  5. εκπαίδευση στη χρήση αναπνευστικής συσκευής σε ασθενείς που λαμβάνουν μια νέα συσκευή (αξίας 20 ευρώ).

Η ABDA έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να παρέχει υποστήριξη σε όλα τα φαρμακεία, ώστε να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές καμπάνιες ενημέρωσης των ασθενών το φθινόπωρο.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι η ABDA στοχεύει στη συνταγογράφηση και απευθείας χορήγηση της θεραπείας Covid-19 Paxlovid από τα φαρμακεία (κατά το παράδειγμα των ΗΠΑ), δεδομένου ότι το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει αυτή τη δυνατότητα στους γιατρούς.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.