50 σπίτια υπέστησαν ζημιές από ανεμοστρόβιλο σε πόλη της Γερμανίας

Οι κάτοικοι του Marpingen στο Σάαρλαντ προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πανικό μετά από ανεμοστρόβιλο ύψους 70 μέτρων που διέσχισε την πόλη τους το απόγευμα της Πέμπτης.

Ξεκινώντας με καταιγίδες γύρω στις 14:30 της Πέμπτης, το Marpingen, μια πόλη του Saarland με περίπου 3.000 κατοίκους, υπέστη σοβαρές καταστροφές από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το χειρότερο σημείο της καταιγίδας διήρκεσε μόνο για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, αλλά οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν δέντρα, τα οποία έπεσαν πάνω σε στέγες, αναγκάζοντας ορισμένους κατοίκους να βγουν πανικόβλητοι έξω από τα σπίτια τους.

Οι άνεμοι ήταν αρκετά ισχυροί ώστε να εκτοξεύουν τούβλα στον αέρα, σπάζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung ότι αρχικά άκουσε απλώς μια βροντή, “σαν κάποιος να είχε πετάξει ένα καρότσι γεμάτο πέτρες”.

Περισσότερα από 50 σπίτια υπέστησαν ζημιές από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου. Σε ορισμένα απογυμνώθηκαν τμήματα της στέγης, ενώ σε άλλα οι στέγες καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς.

Οι σοβαρότερες ζημιές περιορίστηκαν σε λίγους δρόμους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι προσπάθειες καθαρισμού συνεχίζονται. Σε ορισμένους κατοίκους δεν επιτρέπεται ακόμη να εισέλθουν στα σπίτια τους, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη άγνωστες δομικές ζημιές.

Πόσο συχνοί είναι οι ανεμοστρόβιλοι στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του καιρού, οι ανεμοστρόβιλοι συμβαίνουν στη Γερμανία πολύ πιο συχνά από ό,τι μπορεί να υποθέσει ο κόσμος.

Σε ένα μέσο έτος, η χώρα θα βιώσει από 20 έως 60 ανεμοστρόβιλους, αν και οι καταιγίδες δεν τείνουν να είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Στις 20 Μαΐου 2022, ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη δυτική Γερμανία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 άτομα και προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη Πάντερμπορν.

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά από ηλεκτροπληξία στο υπόγειό του.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάπτυξη πιο σοβαρών καταιγίδων στην Ευρώπη, αν και οι ειδικοί συζητούν αν αυτό θα οδηγήσει απαραίτητα σε πιο συχνούς ανεμοστρόβιλους.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.