6 στους 10 Γερμανούς υπέρ της επαναφοράς της στρατιωτικής θητείας

Το 2011 είχε καταργηθεί, όμως η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία άλλαξε τα δεδομένα στην Ευρώπη. Το 43% θέλει να υπηρετούν υποχρεωτικά και οι γυναίκες

Η πλειονότητα των Γερμανών επιθυμεί αποκατάσταση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η οποία καταργήθηκε το 2011, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τον όμιλο Ipsos σε δείγμα 1.000 Γερμανών ψηφοφόρων, ηλικίας 18-75 ετών.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της υποχρεωτικής θητείας.

Επιπλέον, το 43% πιστεύει ότι η υποχρεωτική θητεία θα πρέπει να ισχύει για όλα τα φύλα, ενώ το υπόλοιπο 18% λέει ότι θα πρέπει να ισχύει μόνο για τους άνδρες.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, έχει ήδη εκφράσει την άποψή του δηλώνοντας ότι «ήταν λάθος να ανασταλεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που ρωτήθηκαν, τάχθηκαν υπέρ της στρατιωτικής θητείας, σε αντίθεση με τους νεότερους, που είναι αυτοί που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Στην ηλικιακή ομάδα 60-75 ετών, η υποστήριξη ήταν πιο έντονη, με το 47% υπέρ για όλους και ένα άλλο 18% να αναφέρει ότι πρέπει να εισαχθεί εκ νέου μόνο για τους άνδρες.

Μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικίας 18-39 ετών, το 39% δήλωσε υπέρ της θητείας για όλους και το 21% μόνο για άνδρες.

Το 49% των ανδρών υποστήριξε την υποχρεωτική θητεία και για τα δύο φύλα, σε σύγκριση με το 36% των γυναικών.

Από το 2011, μόνο όσοι νέοι ήθελαν μπορούσαν να περάσουν λίγους μήνες σε στρατώνες, προσφέροντας εθελοντική εργασία σε εκκλησίες, σχολεία και άλλα ιδρύματα.

Όμως μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, οι φωνές υπέρ της υποχρεωτικής θητείας έγιναν πιο ισχυρές στη Γερμανία.

Λίγο μετά την εισβολή, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόγραμμα αναβάθμισης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, αξίας 100 δισ. ευρώ.

Πηγή: Protagon.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.