6 εκ. στη Γερμανία επηρεάζονται: Σας δίνει 1.000€ η Facebook;

Το 2021, υπήρξε μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook. Εκείνη την εποχή, προσωπικές πληροφορίες έξι εκατομμυρίων ανθρώπων από τη Γερμανία είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Τώρα υπάρχουν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις για την υπόθεση.

Στο περιστατικό της άνοιξης του 2021, περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο αρχεία δεδομένων με προσωπικές πληροφορίες τέθηκαν στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κινητών τηλεφώνων των χρηστών του Facebook.

Στη Γερμανία, περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από τη διαρροή δεδομένων. Μπορείτε να ελέγξετε ΕΔΩ αν είστε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (DSGVO), θα πρέπει να δικαιούνται αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με την πύλη Chip.de, υπάρχουν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που το επιβεβαιώνουν αυτό. Μεταξύ άλλων, από το περιφερειακό δικαστήριο του Zwickau.

Οι αποφάσεις δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτικές και το Facebook έχει επίσης ασκήσει έφεση σε ορισμένες περιπτώσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι θιγόμενοι μπορούν τουλάχιστον να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους έναντι του Facebook με μια επιστολή.

Χωρίς αυτή την επιστολή, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να λάβετε τα 1.000 ευρώ. ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε ένα υπόδειγμα εντύπου για τους ενδιαφερόμενους.

Θα πρέπει πρώτα να στείλετε το συμπληρωμένο έντυπο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία Meta του Facebook.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι: impressum-support@support.facebook.com. Εάν δεν λάβετε απάντηση μετά από τρεις ημέρες, η Stiftung Warentest σας συμβουλεύει να εκτυπώσετε το υπόδειγμα της επιστολής και να το στείλετε μαζί με μερικά δείγματα μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που λάβατε λόγω της παραβίασης των δεδομένων στη Meta στην Ιρλανδία με συστημένη επιστολή με επιστροφή. Το κόστος είναι περίπου 7 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η αξίωση δεν παραγράφεται πριν από το 2024, οπότε μπορείτε να μη βιάζεστε να γράψετε την επιστολή.

Αλλά δεν πρέπει να το χάσετε αν θέλετε να διεκδικήσετε τα 1.000 ευρώ αποζημίωση.

Με πληροφορίες: CHIP.DE

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης