7 εκατ. εργαζόμενοι λείπουν στην αγορά εργασίας της Γερμανίας

Τα baby boomers συνταξιοδοτούνται σταδιακά – αυτό αποτελεί πρόκληση για την αγορά εργασίας και την οικονομία. Οι εταιρείες έχουν ήδη έλλειψη προσωπικού. Τα επόμενα χρόνια, το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, αλλά υπάρχει λύση

Όποιος στη Γερμανία χρειάζεται έναν υδραυλικό, έναν τεχνίτη ή έναν ηλεκτρολόγο, πρέπει είτε να έχει καλές γνωριμίες είτε πολλή υπομονή.

Η έλλειψη ειδικευμένων εργατών έχει αρχίσει να κυριαρχεί. Και τα στοιχεία που παρουσίασε το Ινστιτούτο Ερευνών για την Απασχόληση (ΙΑΒ) τη Δευτέρα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου:

Η ήδη τεταμένη γερμανική αγορά εργασίας θα χάσει επτά εκατομμύρια εργαζόμενους έως το 2035 – εκτός αν ληφθούν ισχυρά αντίμετρα.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Ο κύριος λόγος είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι των λεγόμενων “baby boomers” θα συνταξιοδοτηθούν σύντομα.

“Το γεγονός ότι η δημογραφική αλλαγή έρχεται ήταν προβλέψιμο εδώ και πολύ καιρό. Και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Σήμερα υπάρχουν ήδη 1,8 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας – η έλλειψη εργατικού δυναμικού και ειδικευμένων εργατών αφορά εδώ και καιρό όλους τους τομείς”, δήλωσε ο Steffen Kampeter, διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Ενώσεων Εργοδοτών (BDA).

Η μετανάστευση στη Γερμανία θα μπορούσε να ανακουφίσει τα προβλήματα

Ωστόσο, το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί ή τουλάχιστον να αμβλυνθεί εάν τα ποσοστά συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό μπορούσαν να αυξηθούν – για παράδειγμα, μεταξύ των ηλικιωμένων και των μεταναστών – και να διευκολυνθεί επιτυχώς η στοχευμένη μετανάστευση, σύμφωνα με τη μελέτη της ΙΑΒ.

“Μέχρι το 2035, η Γερμανία θα χάσει επτά εκατομμύρια εργαζόμενους λόγω της δημογραφικής αλλαγής και, συνεπώς, το ένα έβδομο της αγοράς εργασίας”, δήλωσε ο ερευνητής του IAB Enzo Weber, ένας από τους τέσσερις συγγραφείς της μελέτης.

“Όμως η συρρίκνωση μπορεί να ανακοπεί αν τεθούν σε κίνηση όλοι οι μοχλοί για να διατηρηθούν οι ηλικιωμένοι στις θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, να προσελκυστούν και να ενσωματωθούν οι μετανάστες, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να αυξηθεί το ποσοστό γεννήσεων”, τόνισε ο Weber.

Για τη Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB), αυτό δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα ή με συνέπεια.

“Πάρα πολλοί άνεργοι εξακολουθούν να μην βρίσκουν δουλειά και πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να εκπαιδευτούν δεν βρίσκουν θέσεις μαθητείας, τα άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο υφίστανται διακρίσεις, οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τον τομέα της ειδικότητάς τους και πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας τους – για παράδειγμα στους τομείς της περίθαλψης, των κοινωνικών υπηρεσιών και της εστίασης”, επέκρινε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της DGB Anja Piel.

Οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα και να εξαλείψει τις σπιτικές αιτίες της έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων”, απαίτησε.

“Χρειαζόμαστε καλύτερη εκπαίδευση και κατάρτιση, περισσότερα προσόντα και υψηλότερη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό”.

Τα άτομα με αναπηρία χρειάζονται καλύτερη πρόσβαση στην εργασία, οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα ευθύνη των επιχειρήσεων:

“Οι εργοδότες που δεν εκπαιδεύουν και δεν αναπτύσσουν τους εργαζομένους και πληρώνουν χαμηλούς μισθούς δεν μπορούν ταυτόχρονα να διαμαρτύρονται για την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων”, δήλωσε ο Piel.

Πάρτε για παράδειγμα τους ηλικιωμένους εργαζόμενους: Στη δεκαετία του 1990, ήταν πολύ δημοφιλές να στέλνονται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να καταπολεμηθεί η μαζική ανεργία, δήλωσε ο Weber.

Σήμερα, πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους στην εργασία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί σε αυτή την πορεία, είπε. “Πριν από μερικά χρόνια, η μειοψηφία των 60χρονων ήταν ακόμα εργαζόμενοι.

Σήμερα είναι σαφώς η πλειοψηφία”, δήλωσε ο Weber. Ωστόσο, το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 60-64 ετών είναι κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από εκείνο των ατόμων ηλικίας 55-59 ετών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.