7 προορισμοί για εκδρομή σε όλη τη Βαυαρία με 49 ευρώ

Rothenburg: 7 προορισμοί για εκδρομή σε όλη τη Βαυαρία με 49 ευρώ

Εισιτήριο 49 ευρώ: 7 εκδρομικοί προορισμοί σε όλη τη Βαυαρία που μπορούν να προσεγγιστούν με το Deutschlandticket…

Η Βαυαρία είναι όμορφη και ποικίλη χάρη στις ιστορικές πόλεις και τις εμπειρίες της φύσης. Έχουμε μια λίστα με τα μέρη που μπορείτε να φτάσετε με το εισιτήριο των 49 ευρώ.

Με 49 ευρώ το μήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη Γερμανία

Αυτό είναι εφικτό από την 1η Μαΐου χάρη στο Deutschlandticket. Από αυτό επωφελούνται όχι μόνο οι εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινούνται καθημερινά στη δουλειά τους, αλλά και οι ταξιδιώτες.

Γι’ αυτό επιλέξαμε για κάθε διοικητική περιφέρεια της Βαυαρίας εκδρομικούς προορισμούς που μπορούν να προσεγγιστούν με τις περιφερειακές μεταφορές.

Σύμφωνα με το DB Navigator, η διάρκεια των διαδρομών ποικίλλει ανάλογα με τη σύνδεση.

Ταξίδι στην Άνω Βαυαρία

Κάστρο Burghausen: Κοντά στα αυστριακά σύνορα βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Βαυαρίας.

Το κάστρο Burghausen στην περιοχή Altötting εκτείνεται πάνω από 1000 μέτρα ψηλά πάνω από την πόλη, τον ποταμό Salzach και τη λίμνη Wöhrsee.

Αυτό το καθιστά ένα από τα μακρύτερα κάστρα στον κόσμο.

Το κάστρο στεγάζει, μεταξύ άλλων, το κρατικό μουσείο κάστρου και ένα ιδιωτικό μουσείο βασανιστηρίων. Το ιστορικό αξιοθέατο είναι προσβάσιμο σε περίπου δύο ώρες από το Μόναχο με εισιτήριο της Γερμανίας.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό Burghausen είναι περίπου μισή ώρα με τα πόδια μέχρι το κάστρο. Μια εκδρομική συμβουλή για τους λάτρεις της ιστορίας και της μεσαιωνικής ζωής.

Ταξίδι στη Κάτω Βαυαρία

Μοναστήρι Weltenburg και διάβαση του Δούναβη: Γύρω στο 600, οι δύο κολομβιανοί περιπλανώμενοι μοναχοί Ευστάθιος και Αγκίλος ίδρυσαν το μοναστήρι Weltenburg, όπου σήμερα ζουν Βενεδικτίνοι μοναχοί. Είναι το παλαιότερο μοναστήρι στη Βαυαρία.

Βρίσκεται στο Kelheim και περιλαμβάνει την εκκλησία του μοναστηριού (το κέντρο του χώρου), έναν ξενώνα, το μοναστηριακό ζυθοποιείο που ιδρύθηκε το 1050 και την ταβέρνα του μοναστηριού.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια δροσερή μπύρα σε ένα θαυμάσιο ειδυλλιακό περιβάλλον με θέα τη διάβαση του Δούναβη (που ονομάζεται επίσης στενωπός Weltenburg).

Το μοναστήρι είναι προσβάσιμο με περιφερειακό τρένο από το Μόναχο σε δυόμισι ώρες.

7 προορισμοί για εκδρομή σε όλη τη Βαυαρία με 49 ευρώ
Ταξίδι στη Κάτω Βαυαρία – Μοναστήρι Weltenburg και διάβαση του Δούναβη

Ταξίδι στη Σουαβία

Lindau στη λίμνη Constance: Μισό στο νησί, μισό στην ηπειρωτική χώρα – αυτό είναι που διακρίνει την πόλη Lindau.

Βρίσκεται ακόμα στο βαυαρικό τμήμα της λίμνης Κωνστάντζας, η ιστορική πόλη με πληθυσμό λίγο πάνω από 25.500 κατοίκους αποτελεί εκδρομικό προορισμό για οικογένειες, αλλά και για ανθρώπους που αναζητούν χαλάρωση.

Το λιμάνι με τη θέα στη λίμνη Κωνστάντζας είναι ίσως το σημείο όπου βρίσκονται τα καλύτερα αξιοθέατα για φωτογραφία.

Η είσοδος του λιμανιού του Lindau με το βαυαρικό λιοντάρι, τον φάρο και το Mangturm. Με καλό καιρό, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα των αυστριακών και ελβετικών Άλπεων στην άλλη πλευρά.

Από το Μόναχο, χρειάζονται δυόμισι και τρεις ώρες αντίστοιχα για να φτάσετε στο νησί με τις περιφερειακές συγκοινωνίες.

Ταξίδι στο Άνω Παλατινάτο

Walhalla: Η Βαλχάλα στο Donaustauf κοντά στο Ρέγκενσμπουργκ είναι καθαρή ιστορία. Το κτίριο με τους κίονες θυμίζει ελληνικό ναό, του οποίου ο αρχιτέκτονας Leo von Klenze εμπνεύστηκε από την Ακρόπολη στην Αθήνα. Ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α’ ανέθεσε το κτίριο.

Η πρόθεσή του πίσω από τη Βαλχάλα ήταν να δημιουργήσει έναν τόπο μνήμης για άξιους γερμανόφωνους άνδρες και γυναίκες. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γερμανικά εθνικά μνημεία του 19ου αιώνα.

Χρειάζονται περίπου δύο ώρες για να φτάσετε στη Βαλχάλα από το Μόναχο με τρένο, λεωφορείο ή με σύντομο περίπατο.

Ταξίδι στην Άνω Φραγκονία

Teufelshöhle (Σπήλαιο του Διαβόλου): Στο Pottenstein στην Άνω Φραγκονία (περιφέρεια Bayreuth) θα βρείτε μια ιδιαίτερη φυσική εμπειρία.

Το σπήλαιο Teufelshöhle (Σπήλαιο του Διαβόλου), που βρίσκεται στη μέση του Φυσικού Πάρκου Φράγκων Ελβετίας-Φράγκων Jura, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του ήδη από την είσοδο με μια τεράστια σπηλιά βράχων.

Η μεγαλύτερη αίθουσα του σπηλαίου είναι ο θόλος Μπαρμπαρόσα, με διαστάσεις 45x18x15 μέτρα. Περίπου το ήμισυ του δικτύου σπηλαίων μήκους 3000 μέτρων είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες.

Διατίθενται ξεναγήσεις για ομάδες των 8 ατόμων και άνω. Από το Μόναχο χρειάζονται τέσσερις με πέντε ώρες με περιφερειακές συγκοινωνίες για να φτάσετε στον προορισμό.

Ταξίδι στη Μέση Φραγκονία

Rothenburg ob der Tauber: Η μικρή πόλη Rothenburg ob der Tauber στην περιοχή Ansbach της Κεντρικής Φραγκονίας είναι γνωστή κυρίως για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Rothenburg συνιστάται συχνά ως προορισμός από τους ταξιδιώτες.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να εξερευνήσετε το τείχος της πόλης, το οποίο χρειάζεται περίπου δυόμισι ώρες για να περπατήσετε.

Στο μονοπάτι μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων γύρω από την παλιά πόλη, υπάρχουν πολυάριθμοι πύργοι για να δείτε – η πόλη έχει συνολικά 42. Από το Μόναχο, το Rothenburg ob der Tauber είναι προσβάσιμο το πολύ σε τρεισήμισι ώρες.

Ταξίδι στην Κάτω Φραγκονία

Stein-Wein-Pfad Würzburg: Με θέα την πόλη του Würzburg, οι περιπατητές και οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να χαλαρώσουν στο Stein-Wein-Pfad.

Κατά μήκος του κυκλικού μονοπατιού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων στους αμπελώνες πάνω από την πόλη της Κάτω Φραγκονίας, υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής πινακίδες πληροφοριών που παρέχουν πλήθος γνώσεων σχετικά με την αμπελοοινική κληρονομιά.

Το πανοραμικό τμήμα αξίζει τον κόπο και μόνο για τη θέα. Ωστόσο, αν θέλετε να καλύψετε μόνο ένα μέρος της διαδρομής, μπορείτε να τη μοιράσετε μόνοι σας ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Το Würzburg είναι προσβάσιμο με τρένο από το Μόναχο σε περίπου τρεις ώρες και 15 λεπτά.

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις στη Γερμανία για να ζήσω;
Ταξίδι στην Κάτω Φραγκονία – Stein-Wein-Pfad Würzburg

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.