Χρήσιμα: 8 αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία

Αυτοί είναι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία που πρέπει να γνωρίζετε: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα.

Ως εκ τούτου, είναι καλό να έχετε πάντα πρόχειρους τους σημαντικότερους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, όπως της αστυνομίας, της πυροσβεστικής ή του κέντρου δηλητηριάσεων στη Γερμανία.

Θα πρέπει να γνωρίζετε αυτούς τους αριθμούς και να τους αποθηκεύετε στο σταθερό και στο κινητό σας τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λάβετε γρήγορα βοήθεια.

Αυτοί είναι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία που πρέπει να γνωρίζετε

 1. Αστυνομία
 2. Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης/Πυροσβεστική
 3. Ιατρική υπηρεσία εφημερίας
 4. Κεντρικός αριθμός φραγής
 5. Τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία
 6. Αριθμός κατά της θλίψης
 7. Γραμμή βοήθειας σε περίπτωση δηλητηρίασης
 8. Φαρμακεία

Αναλυτικά οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία

αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Αστυνομία 110
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Αστυνομία

Αστυνομία στη Γερμανία: 110

Ίσως ο πιο γνωστός αριθμός έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία είναι το 110. Σε αυτόν τον αριθμό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας – παρεμπιπτόντως, ακόμη και χωρίς να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό περιοχής με το κινητό σας τηλέφωνο.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτόν τον αριθμό εάν χρειάζεστε την αστυνομία για ένα επείγον ζήτημα, για παράδειγμα, επειδή βρίσκεστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επικίνδυνης κατάστασης ή λόγω ποινικού αδικήματος, ή ακόμη και αν κινδυνεύει η υγεία σας ή η ζωή σας.

Το ίδιο ισχύει και αν παρατηρήσετε κάποιον άλλον σε μια τέτοια κατάσταση.

Για λιγότερο επείγοντα θέματα (π.χ. διατάραξη της κοινής ησυχίας τη νύχτα) μπορείτε επίσης να καλέσετε απευθείας το αστυνομικό τμήμα.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Πυροσβεστική
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Πυροσβεστική

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης/Πυροσβεστική στη Γερμανία: 112

Το 112 είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για την υπηρεσία διάσωσης και την πυροσβεστική υπηρεσία στη Γερμανία. Αυτός είναι ο σωστός αριθμός για να καλέσετε αν υπάρχει πυρκαγιά, αλλά και αν κάποιος χρειάζεται επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, σε περίπτωση σοβαρής απώλειας αίματος, υποψίας καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου ή οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Σε λιγότερο επείγοντα περιστατικά υγείας, μπορεί να σας βοηθήσει ο οικογενειακός γιατρός ή η ιατρική εφημερία. Παρεμπιπτόντως, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 ισχύει σε όλη την ΕΕ (και στην Ελβετία).

Έτσι, αν βρεθείτε σε κατάσταση έκτακτης ιατρικής ανάγκης σε άλλη χώρα της ΕΕ ή στην Ελβετία και χρειαστείτε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καλέστε και εκεί το 112. Από το κινητό σας, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κωδικό περιοχής.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Ιατρική υπηρεσία εφημερίας
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Ιατρική υπηρεσία εφημερίας

Ιατρική υπηρεσία εφημερίας στη Γερμανία: 116 117

Το 116 117 είναι η ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία. Εάν χρειάζεστε επειγόντως γιατρό το Σαββατοκύριακο ή τη νύχτα (π.χ. για πυρετό ή οξύ στομαχόπονο), μπορείτε να καλέσετε αυτόν τον αριθμό για να μάθετε ποιος γιατρός εφημερεύει και μπορεί να σας βοηθήσει.

Ωστόσο, σε περίπτωση οξείας έκτακτης ανάγκης (βλέπε σημείο 2), θα πρέπει να καλέσετε το 112 και να πραγματοποιήσετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης.

 

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Κεντρικός αριθμός φραγής
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Κεντρικός αριθμός φραγής

Κεντρικός αριθμός φραγής στη Γερμανία: 116 116

Εάν έχετε χάσει την πιστωτική σας κάρτα ή την ταυτότητά σας στη Γερμανία, θα πρέπει να ενεργήσετε το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να αναφέρετε τις κάρτες και τις ταυτότητές σας ως κλεμμένες ή/και χαμένες στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 116 116 και να μπλοκάρετε τα έγγραφα, εάν είναι απαραίτητο.

Ακόμη και αν το κινητό σας τηλέφωνο έχει εξαφανιστεί, μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε κάρτες SIM μέσω του 116 116. Μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε εδώ το online banking σας ή τον λογαριασμό ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Μέσω του αριθμού 116 116 προωθήστε αμέσως στους αντίστοιχους παρόχους, έτσι ώστε η φραγή να μπορεί να γίνει γρήγορα χωρίς μακρά αναζήτηση τηλεφωνικών αριθμών.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία

Τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία στη Γερμανία: 0800 1110111 και 0800 1110222

Για προβλήματα και κρίσεις, οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης της τηλεφωνικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στη Γερμανία είναι η σωστή επιλογή. Εδώ, οι εθελοντές βοηθούν σε προβλήματα ψυχικής υγείας, ανησυχίες και μοναξιά.

Η κλήση σε περίπτωση ψυχολογικής έκτακτης ανάγκης μπορεί να γίνει ανώνυμα, ο αριθμός τηλεφώνου του καλούντος δεν διαβιβάζεται στο προσωπικό και η κλήση δεν εμφανίζεται στην ανάλυση του λογαριασμού σας.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Αριθμός κατά της θλίψης
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Αριθμός κατά της θλίψης

Αριθμός κατά της θλίψης στη Γερμανία: 116 111

Αυτός ο αριθμός έκτακτης ανάγκης, ο λεγόμενος “Nummer gegen Kummer” στη Γερμανία, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, αλλά και στους γονείς τους. Εδώ μπορείτε να λάβετε βοήθεια για τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας.

Σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν επίσης να καλέσουν αυτόν τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο και να λάβουν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Γραμμή βοήθειας σε περίπτωση δηλητηρίασης
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Γραμμή βοήθειας σε περίπτωση δηλητηρίασης

Γραμμή βοήθειας σε περίπτωση δηλητηρίασης στη Γερμανία

Δυστυχώς, η δηλητηρίαση είναι ένα συχνό φαινόμενο, όχι μόνο μεταξύ των παιδιών, αλλά και μεταξύ των εφήβων.

Η απρόσεκτη εναπόθεση συσκευασιών φαρμάκων, οικιακών καθαριστικών, απορρυπαντικών ή δηλητηριωδών φυτών μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γρήγορη βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με τα άμεσα μέτρα μπορείτε να λάβετε από τα κέντρα δηλητηριάσεων. Ανάλογα με την περιοχή, θα πρέπει να καλείται διαφορετικός αριθμός.

 • Βερολίνο: 030/19240
 • Βόννη: 0228/19240
 • Erfurt: 0361/730730
 • Freiburg: 0761/19240
 • Göttingen: 0551/19240
 • Homburg/Saar: 06841/19240
 • Mainz: 06131/19240
 • Μόναχο: 089/19240
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία - Φαρμακεία
Αριθμοί έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | Φαρμακεία

Φαρμακεία στη Γερμανία

Εάν χρειάζεστε επειγόντως φάρμακα τη νύχτα, στη Γερμανία το Σαββατοκύριακο ή σε αργία, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης των φαρμακείων για να μάθετε ποιο φαρμακείο εφημερεύει στην περιοχή σας.

Μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης από σταθερό τηλέφωνο στο 0800 0022833. Από κινητό τηλέφωνο, καλέστε το 22833 χωρίς τον κωδικό περιοχής και η υπηρεσία κοστίζει 69 λεπτά ανά λεπτό.

Ελπίζουμε να μην χρειαστείτε ποτέ κανέναν από αυτούς τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Γερμανία τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία | By no-limit-pictures

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Γερμανία αργίες 2022: Brückentage και διπλασιασμός των διακοπών

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.