Αναλύουμε 8 μύθους για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία

Ο Otto Widholzer, 60 ετών, αρχιμηχανικός, 30 χρόνια εμπειρίας σε συνεργείο ελαστικών στο Ottobrunn του Μονάχου, εξηγεί γιατί ο κανόνας “Ο προς Ο” δεν ισχύει.

8 μύθoi για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία

Μύθος 1: Πρέπει να βάζετε χειμερινά ελαστικά μόνο όταν πέφτει χιόνι στη Γερμανία!

Αυτό είναι λάθος. Όταν υπάρχει χιόνι στους δρόμους, είναι πολύ αργά για να αλλάξετε τα ελαστικά σας. “Σας συμβουλεύω να αρχίσετε να αλλάζετε τα ελαστικά σας ήδη από τον Σεπτέμβριο”, λέει ο ειδικός Widholzer.

Εξάλλου, εξαρτάται από τη θερμοκρασία: Όταν το θερμόμετρο πέφτει κάτω από επτά βαθμούς τη νύχτα, πρέπει να φοράτε χειμερινά ελαστικά.

Ο λόγος: Τα χειμερινά ελαστικά έχουν καλύτερη πρόσφυση σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, επειδή το μείγμα του ελαστικού είναι πιο μαλακό. Η ρήση “από το Ο έως το Ο”, δηλαδή από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο, θα πρέπει επομένως να εκλαμβάνεται μόνο ως ένας πρόχειρος, μη υποχρεωτικός, κανόνας.

Μύθος 2: Υπάρχει υποχρέωση χρήσης χειμερινών ελαστικών στη Γερμανία!

Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. “Δεν έχουμε μια υποχρέωση χειμερινών ελαστικών στη Γερμανία“, λέει ο Widholzer. Τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε χειμερινές συνθήκες.

Εδώ απαιτείται η δική σας κρίση: ο πρωινός παγετός, για παράδειγμα, θεωρείται χειμωνιάτικος. Δεν υπάρχει νομικά καθορισμένη ημερομηνία για την οδήγηση με χειμερινά ελαστικά όπως στην Αυστρία ή την Ελβετία.

Αναλύουμε 8 μύθους για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία
Χειμερινά ελαστικά αυτοκινήτου στη Γερμανία | By Marcus Millo

Μύθος 3: Τα ελαστικά M+S είναι ίσα με τα χειμερινά ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία!

M+S σημαίνει λάσπη και χιόνι- η ονομασία εμφανίζεται επίσης στα ελαστικά παντός καιρού.

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, υπάρχει νέα νομοθεσία, λέει ο Widholzer: τα χειμερινά ελαστικά ή τα ελαστικά για όλες τις εποχές του χρόνου πρέπει πλέον να φέρουν το “σύμβολο της νιφάδας χιονιού”. Στη συνέχεια, τα ελαστικά εγκρίνονται για χειμερινή χρήση. Οι αστυνομικοί αναζητούν το σύμβολο σε τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Μύθος 4: Αντί για χειμερινά ελαστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαστικά παντός καιρού!

Η χρήση ελαστικών παντός καιρού εξαρτάται από την εφαρμογή και το αυτοκίνητο. Ο εμπειρογνώμονας συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης που πηγαίνουν μερικές φορές στις Άλπεις για σκι ή σε ορεινές περιοχές να αγοράζουν χειμερινά ελαστικά.

“Τα ελαστικά παντός καιρού που χρησιμοποιούντα στους 35 βαθμούς το καλοκαίρι και στους μείον 15 βαθμούς το χειμώνα δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τα χειμερινά ελαστικά.”

Μύθος 5: Το βάθος πέλματος είναι πιο σημαντικό από την ηλικία των ελαστικών!

Το νόμιμο ελάχιστο βάθος είναι 1,6 χιλιοστόμετρα. “Αλλά οτιδήποτε είναι μικρότερο από τέσσερα χιλιοστά πρέπει να αντικαθίσταται”, λέει ο επαγγελματίας.

Η ηλικία είναι επίσης καθοριστικής σημασίας: τα ελαστικά πρέπει να αντικαθίστανται μετά από επτά χρόνια, επειδή το μείγμα καουτσούκ σκληραίνει. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να καταλάβετε ότι τα ελαστικά είναι παλιά όταν αρχίζουν να σπινάρουν στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Μύθος 6: Τα χειμερινά ελαστικά είναι πιο δυνατά από τα καλοκαιρινά ελαστικά!

Στο παρελθόν, ναι. Τότε υπήρχαν ακόμη χονδροειδή μπλοκ πέλματος στα χειμερινά ελαστικά. Σήμερα, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αναλύουμε 8 μύθους για τα ελαστικά αυτοκινήτων στη Γερμανία
Χειμερινά και καλοκαιρινά λάστιχα αυτοκινήτου στη Γερμανία | By FotografieLink

Μύθος 7: Μπορώ να αλλάξω τα ελαστικά μόνος μου!

Εξαρτάται: Τα σύγχρονα αυτοκίνητα από τη Γαλλία, για παράδειγμα, διαθέτουν σύστημα ελέγχου της πίεσης του αέρα- πρέπει να επαναρυθμίζεται στο σύστημα μετά την αλλαγή των ελαστικών.

Αλλά αυτό λειτουργεί μόνο με μια μονάδα ελέγχου από εξειδικευμένο συνεργείο.

Στα περισσότερα γερμανικά οχήματα, μπορείτε να το ρυθμίσετε μόνοι σας χειροκίνητα.

Αλλά προσέξτε: αν δεν γνωρίζετε πολλά από αυτοκίνητα, θα πρέπει να αλλάξετε τα ελαστικά σας σε συνεργείο. Τα νέα χειμερινά ελαστικά για ένα VW Golf, για παράδειγμα, κοστίζουν περίπου 600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών και της τοποθέτησης από ειδικούς.

Μύθος 8: Τα καλύτερα ελαστικά μπαίνουν πάντα στον μπροστινό άξονα!

Όχι! Τα ελαστικά με το καλύτερο πέλμα πρέπει πάντα να τοποθετούνται στον πίσω άξονα – ακόμη και με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Τα αυτοκίνητα με φθαρμένα ελαστικά στον πίσω άξονα γλιστρούν πιο εύκολα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.