Μόνο 80 λεωφορεία για χιλιάδες μετακινούμενους στη Στουτγάρδη

Από την Παρασκευή θα κλείσουν σημαντικές σιδηροδρομικές γραμμές γύρω από τη Στουτγάρδη. Ειδικά τον Μάιο, θα υπάρχει μικρή δράση στις γραμμές. Οι πολιτικοί αντιδρούν…

Πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του εισιτηρίου των 49 ευρώ στις αρχές Μαΐου, οι εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης θα πρέπει να προετοιμαστούν για μαζικούς περιορισμούς στους σιδηροδρόμους – ή να στραφούν εντελώς στο αυτοκίνητο.

Στην επιτροπή μεταφορών του κοινοβουλίου του κρατιδίου, ο σιδηρόδρομος ενημέρωσε τους βουλευτές για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προγραμματισμένες διακοπές μεταξύ Στουτγκάρδης-Bad Cannstatt και Waiblingen, οι οποίες θα είναι απαραίτητες λόγω κατασκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, το τμήμα της γραμμής θα κλείσει εντελώς μεταξύ 12 Μαΐου και 8 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του S-Bahn μεταξύ Bad Cannstatt και Waiblingen, ενώ ούτε και περιφερειακά τρένα θα κινούνται στο τμήμα, εξήγησε ο Rüdiger Weiß.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο σιδηρόδρομος θα στήσει υπηρεσία αντικατάστασης. Θα δημιουργηθεί ένα πεντάλεπτο διάστημα με 80 λεωφορεία.

Τα λεωφορεία εξπρές προβλέπεται να εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Cannstatt και Waiblingen, καθώς και λεωφορεία προς όλες τις ενδιάμεσες στάσεις. Κατά τις ώρες αιχμής θα επηρεαστούν έως και 5.000 μετακινούμενοι ανά ώρα.

Προβλέπονται περαιτέρω κλεισίματα μεταξύ 21 και 25 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα υπάρξουν επίσης υπηρεσίες αντικατάστασης σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Υπουργός Μεταφορών: Οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι

Ο υπουργός Μεταφορών Winfried Hermann φοβάται ωστόσο σημαντικούς περιορισμούς για τους επιβάτες.

“Ό,τι μπορεί να μεταφερθεί με τα τρένα του προαστιακού δεν μπορεί να μεταφερθεί με τα λεωφορεία”, δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους μετακινούμενους να εργάζονται, αν είναι δυνατόν, στα γραφεία τους στο σπίτι ή να σχηματίζουν ομάδες αυτοκινήτων με συναδέλφους.

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bahn (DB) για τη Βάδη-Βυρτεμβέργη υπερασπίστηκε το βραχυπρόθεσμο κλείσιμο των γραμμών.

“Δεν κατασκευάζουμε τον ψηφιακό κόμβο ως αυτοσκοπό, αλλά για το καλό και το όφελος της μητροπολιτικής περιοχής της Στουτγάρδης”, δήλωσε ο Thorsten Krenz.

Ο σιδηρόδρομος είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου ότι σημαντικές συνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης θα έπρεπε να διακοπούν για αρκετές εβδομάδες λόγω κατασκευαστικών εργασιών.

Στο πλαίσιο του έργου Στουτγκάρδη 21, ο σιδηροδρομικός κόμβος πρόκειται να επεκταθεί ώστε να γίνει ο πρώτος ψηφιοποιημένος κόμβος στη Γερμανία.

Για το σκοπό αυτό, το ψηφιακό σύστημα ελέγχου αμαξοστοιχιών ETCS θα εγκατασταθεί παντού κατά μήκος των γραμμών και, σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, απαιτούνται χιλιάδες χιλιόμετρα νέων καλωδίων.

Η περιοχή Bad Cannstatt/Waiblingen θα επηρεαστεί από το κλείσιμο από τις 21 Απριλίου έως τα τέλη Ιουλίου.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα κλείσουν οι γραμμές στην περιοχή Vaihingen/Flughafen/Böblingen.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης