Βρέθηκαν 80 βόμβες του ΒΠΠ σε νεκροταφείο στη Νυρεμβέργη

Βόμβες ανακαλύφθηκαν σε νεκροταφείο της Νυρεμβέργης. Οι ειδικές δυνάμεις ανέκτησαν 80 αυτοσχέδιες βόμβες την Πέμπτη.

Γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης, εργάτες στο νεκροταφείο Westfriedhof της Νυρεμβέργης έκαναν μια ασυνήθιστη ανακάλυψη: ενώ έσκαβαν έναν τάφο, έπεσαν πάνω σε βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ειδικές δυνάμεις κλήθηκαν να διευκρινίσουν τι ακριβώς αφορούσε το εύρημα – αν επρόκειτο για βόμβες που δεν είχαν εκραγεί και ήταν ακόμη ενεργές. Η αστυνομία και η πυροσβεστική έφτασαν επίσης για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Νυρεμβέργη: Ανασκαφή και απομάκρυνση

Το απόγευμα, ένας εκπρόσωπος της πόλης της Νυρεμβέργης έδωσε το πράσινο φως σε συνέντευξή του στο t-online. Δεν υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους. Η υποψία για αεροπορική βόμβα δεν είχε τεκμηριωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε το βράδυ, η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών είχε ξεθάψει τμήματα από βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εργάτες του νεκροταφείου είχαν προηγουμένως βρει μεταλλικά μέρη που θα μπορούσαν να προέρχονται από βόμβα που δεν είχε εκραγεί.

Ο χώρος καθαρίστηκε εκτενώς και ανακτήθηκαν θραύσματα από περίπου 80 βόμβες. Σύμφωνα με την πόλη, μία βόμβα ήταν ακόμη άθικτη. Γύρω στις 4 μ.μ., όλα τα μέρη βρέθηκαν και απομακρύνθηκαν.

Δεν υπήρχε κίνδυνος για τον πληθυσμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.