8000 εργαζόμενοι της BMW στη Γερμανία απήργησαν

Στο πλαίσιο της διαμάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη βιομηχανία μετάλλων και ηλεκτρολογικού υλικού, τα εργοστάσια της BMW στη Βαυαρία προχώρησαν σε απεργία την Πέμπτη.

Περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της BMW στο Μόναχο, το Ντινγκόλφινγκ, το Ρέγκενσμπουργκ και το Λάντσχουτ ακινητοποίησαν τις γραμμές συναρμολόγησης για δυόμισι ώρες, ανακοίνωσε η IG Metall.

Άλλοι 8.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε προειδοποιητικές απεργίες σε 40 άλλες βαυαρικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο προμηθευτής αεροδιαστημικής Premium Aerotec στο Άουγκσμπουργκ και η κατασκευάστρια εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων AGCO στο Μάρκετμπόμπερντορφ.

Η IG Metall απαιτεί αύξηση μισθών κατά 8% για περίοδο σύμβασης δώδεκα μηνών στο πλαίσιο της παγγερμανικής μισθολογικής διαμάχης.

Οι εργοδότες προσέφεραν εφάπαξ καθαρή αύξηση 3.000 ευρώ για περίοδο 30 μηνών, καθώς και απροσδιόριστη αύξηση των μισθολογικών κλιμακίων.

Ο τέταρτος γύρος των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους 855.000 εργαζόμενους στη Βαυαρία διακόπηκε την Τρίτη χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική συμφωνία.

Ο περιφερειακός ηγέτης του βαυαρικού IG Metall Johann Horn δήλωσε: “Η υπομονή των εργαζομένων έχει πλέον τελειώσει”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.