85χρονος δωρίζει στην πόλη του Μονάχου μισό εκατομμύριο ευρώ

Το κοινωνικό τμήμα στη πόλης του Μονάχου θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση.

Ο άντρας θέλει να παραμείνει ανώνυμος – και έχει ένα μήνυμα για τους συμπολίτες του. Ένας 85χρονος πολίτης του Μονάχου δώρισε μισό εκατομμύριο ευρώ στην πόλη του Μονάχου.

Σύμφωνα με δική του δήλωση, ο άντρας θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους με κοινωνικά μειονεκτήματα να υποστηριχθούν και “να δείξει ότι όλοι μπορούν να ανταποδώσουν κάτι στην πόλη τους, ακόμη και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο”, ανακοίνωσε η πόλη την Πέμπτη.

Η υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων Dorothee Schiwy δήλωσε συγκλονισμένη: “Ειδικά σε περιόδους όπως αυτές, όταν η πανδημία μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, αυτή είναι μια μεγάλη χειρονομία και ένδειξη αλληλεγγύης με την πρωτεύουσα του κρατιδίου”.

Με τη δωρεά, το κοινωνικό τμήμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση και θα προωθήσει έργα που συμβάλλουν στην ισότητα ευκαιριών και στην κοινωνική συμμετοχή.

Ο 85χρονος δωρητής θέλει να παραμείνει ανώνυμος. Είχε πουλήσει ένα σπίτι στο Μόναχο και στη συνέχεια αποφάσισε να δωρίσει μέρος των χρημάτων για καλό σκοπό.

Κατάγεται από μια οικογένεια επιχειρηματιών. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένιωσε και ο ίδιος του πώς είναι να είναι κανείς άπορος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.