9 Συμβουλές από την TÜV: Τι να αποφύγετε στις εξετάσεις MPU;

9 Συμβουλές από την TÜV: Τι να αποφύγετε στις εξετάσεις MPU;

Η ιατρική-ψυχολογική εξέταση (MPU) έχει ως στόχο να σας παρακινήσει να αλλάξετε την προηγούμενη συμπεριφορά σας στην οδική κυκλοφορία στη Γερμανία

Υπέρβαση ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή επικίνδυνοι ελιγμοί οδήγησης; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απώλεια της άδειας οδήγησης στη Γερμανία. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα εννέα λάθη για να την πάρετε πίσω.

Εάν χάσετε την άδεια οδήγησης λόγω υπερβολικής ταχύτητας ή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε την Ιατροψυχολογική Εξέταση (MPU) για να σας επιτραπεί να επιστρέψετε στο δρόμο.

Σύμφωνα με την TÜV SÜD Pluspunkt, το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 80 τοις εκατό. Η TÜV δίνει εννέα συμβουλές για να αποφύγετε να ανήκετε στο 20%.

1. Μην αναλαμβάνετε εσείς οι ίδιοι δράση

Μόλις χάσετε την άδεια οδήγησής σας, θα πρέπει να καταβάλλετε μόνοι σας προσπάθειες για να την πάρετε πίσω.

Αυτό ξεκινά με την αίτηση για την αποκατάσταση της άδειας οδήγησης στο γραφείο έκδοσης άδειας οδήγησης.

Εκεί θα ελέγξουν τα πάντα και θα σας δώσουν επίσημη αναφορά σχετικά με το αν είναι απαραίτητη η MPU στην περίπτωσή σας.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το τέλος της δικής σας πρωτοβουλίας. Πρέπει να κανονίσετε μόνοι σας το ραντεβού για την MPU, καθώς και τις κατάλληλες υπηρεσίες προετοιμασίας και συμβουλευτικής.

2. Απορρίψτε τις προσφορές βοήθειας

Υπάρχουν δωρεάν προσφορές όπου οι θιγόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την MPU, καθώς και μαθήματα προετοιμασίας για τις επερχόμενες εξετάσεις.

Η TÜV SÜD Pluspunkt, για παράδειγμα, προσφέρει τακτικές διαδικτυακές ενημερωτικές βραδιές.

3. Προσοχή στους απατεώνες

Ορισμένες δήθεν δελεαστικές προσφορές για μαθήματα προετοιμασίας υποστηρίζονται από απατεώνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη διαφάνεια των παρόχων.

Ο Thomas Wicke είναι ψυχολόγος κυκλοφορίας στην TÜV SÜD Pluspunkt.Ο ίδιος προειδοποιεί κατά των προσφορών με δόλωμα.

Οι σοβαροί πάροχοι, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζονται από μια δίκαιη σχέση κόστους-οφέλους, για παράδειγμα.

Επιπλέον, στην καλύτερη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν επίσης γραπτή τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων της συμβουλευτικής, επιβεβαίωση συμμετοχής και αντίστοιχη απόδειξη.

4. Εμπιστοσύνη στην νόμιμη συμβουλευτική

Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα μάθημα προετοιμασίας MPU, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές είναι πραγματικά καταρτισμένοι.

Οι περισσότεροι από τους υπεύθυνους σε αυτόν τον τομέα διαθέτουν δίπλωμα ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ψυχολογία και έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση στην ψυχολογία της κυκλοφορίας σε επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο αξιολόγησης ή σε πάροχο μαθημάτων σύμφωνα με την §70 FeV (κανονισμός για την άδεια οδήγησης).

5. Εμφανίζονται απροετοίμαστοι για τη δοκιμασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την MPU.

Ο Thomas Wicke βιώνει ξανά και ξανά ότι οι θιγόμενοι εμφανίζονται απροετοίμαστοι για την εξέταση. Αυτό καθιστά δύσκολη την επιτυχία στην MPU.

6. Ψέματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Κατά κανόνα, η MPU διαθέτει έναν έμπειρο εμπειρογνώμονα. Είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν αν γίνονται ειλικρινείς ή απομνημονευμένες δηλώσεις.

Μόνο μια ειλικρινής συζήτηση του θέματος μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε την MPU.

7. Να σπαταλάτε χρόνο για το ζήτημα της ενοχής

Μη χάνετε χρόνο κατηγορώντας τον εαυτό σας ή άλλους για την κατάσταση. Αντ’ αυτού, κοιτάξτε μπροστά και προσεγγίστε την προετοιμασία για το MPU με κίνητρα.

8. Δεν μαθαίνετε τίποτα από την εμπειρία

Η MPU δεν έχει σκοπό να αποτελέσει τιμωρία, αλλά να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους να αλλάξουν την προηγούμενη συμπεριφορά τους, εξηγεί η TÜV SÜD Pluspunkt.

Σε μια προετοιμασία με επαγγελματική καθοδήγηση, συζητούνται επομένως και οι πιθανές αφορμές για τη συμπεριφορά, όπως το άγχος, οι φόβοι ή το κοινωνικό περιβάλλον.

Επιπλέον, παρέχεται στους επηρεαζόμενους βοήθεια για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους σε σχέση με την οδική κυκλοφορία μακροπρόθεσμα.

9. Πιστεύουν ότι είναι λανθασμένες οι πληροφορίες σχετικά με την MPU

Ενημερωθείτε για την επικείμενη MPU με διάφορους τρόπους, κατά προτίμηση από επίσημες πηγές.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα μπορέσετε να επιστρέψετε στους δρόμους νωρίτερα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.