Η ADAC αναμένει ήρεμη ταξιδιωτική κίνηση κατά την αλλαγή του έτους

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η ADAC αναμένει ήρεμη κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους κατά την αλλαγή του έτους και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Σε αντίθεση με τα χρόνια πριν από την πανδημία, λιγότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να ταξιδέψουν στις περιοχές χειμερινών σπορ, όπως ανακοίνωσε η αυτοκινητιστική λέσχη στο Μόναχο τη Δευτέρα. Η ADAC υποθέτει ότι πολλοί άνθρωποι θα περάσουν το νέο έτος στο σπίτι.

Οι εκδρομές σε τοπικές περιοχές αναψυχής, οι επισκέψεις σε συγγενείς και τα ταξίδια σε γειτονικές χώρες είναι μεν δυνατά – εκτός από μεμονωμένα hotspots, δήλωσε η ADAC.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμβουλεύουν εναντίον αυτού. Αρκετές γειτονικές χώρες έχουν επίσης αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις εισόδου τους.

Επειδή οι αργίες λήγουν σε διαφορετικές ημερομηνίες στα ομόσπονδα κρατίδια, η ADAC δεν αναμένει μεγάλα μποτιλιαρίσματα, επειδή η κυκλοφορία θα εξισορροπηθεί.

Όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό με αυτοκίνητο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει ωστόσο να διαθέτουν λίγο περισσότερο χρόνο στους κύριους δρόμους προς τα θέρετρα χειμερινών σπορ, ιδίως στον αυτοκινητόδρομο Tauern και στις διαδρομές Brenner και Gotthard.

Σε όλα τα γερμανικά εξωτερικά σύνορα, οι παραθεριστές θα πρέπει να αναμένουν χρόνο αναμονής λόγω των αυξημένων ελέγχων τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την είσοδο στη Γερμανία.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.