Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ: Ο πόλεμος με τη Mars κορυφώνεται

Όλο και περισσότερα κενά εμφανίζονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Γερμανία. Η ευθύνη ανήκει σε μια διαμάχη που μαίνεται μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και της εταιρείας Mars.

Η εκπτωτική εταιρεία Netto, η οποία έχει την έδρα της στο Ponholz (περιοχή Schwandorf), επηρεάζεται επίσης.

Οι πελάτες πρέπει σήμερα να στερηθούν τα δημοφιλή επώνυμα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Από τα υποκαταστήματα της Edeka και της Rewe λείπουν προϊόντα της εταιρείας τροφίμων Mars, μεταξύ άλλων Snickers, M&Ms, τσίχλες Wrigley ή τροφές για κατοικίδια ζώα Whiskas.

Επηρεάζονται επίσης τα υποκαταστήματα της θυγατρικής της Edeka “Netto-Markendiscount”, η οποία έχει την έδρα της στο Ponholz της περιφέρειας Schwandorf. Η εταιρεία discounter βρίσκεται σε διαμάχη με την εταιρεία τροφίμων Mars για τις τιμές των επώνυμων προϊόντων της.

Αδικαιολόγητες οι ακραίες αυξήσεις των τιμών σύμφωνα με τη Netto

Η Netto και οι άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατηγορούν τη Mars για παράλογες αυξήσεις τιμών. Μια εκπρόσωπος της εταιρείας του εκπτωτικού οίκου Ponholz ενημέρωσε το στούντιο BR Niederbayern/Oberpfalz ότι οι σημαντικές αυξήσεις των τιμών της Mars δεν δικαιολογούνται από την πραγματικότητα.

Δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τις απαιτούμενες τιμές. Η Mars, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε επανειλημμένα ότι θα έπρεπε να μετακυλήσει τις αυξήσεις του κόστους παραγωγής στους πελάτες της.

Η Netto επιτίθεται στην Mars σε διαφημίσεις

Μέχρι να υπάρξει συμφωνία για τις τιμές, η Mars δεν θα παραδώσει άλλα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικές φορές μεγάλα κενά στα ράφια.

Ανακοινώσεις κολλημένες στα άδεια ράφια υποδεικνύουν τον πόλεμο τιμών και τα σούπερ μάρκετ ζητούν την κατανόηση των πελατών τους.

Η Netto διαφημίζει τα προϊόντα της δικής της μάρκας και επιτίθεται ευθέως στη Mars στα συνθήματά της. “Καμία επιθυμία για τιμές φεγγαριού από τον Άρη (Mars);” είναι το σλόγκαν, με φωτογραφίες από M&Ms και το ίδιο προϊόν από τη μάρκα της Netto δίπλα. Διαφορά τιμής σύμφωνα με τη Netto: τουλάχιστον 64%.

Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ: Ο πόλεμος με τη Mars κορυφώνεται
Ελλείψεις σε σοκολάτες Mars στη Γερμανία | By Ekaterina79

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών αμφιταλαντεύεται για τον πόλεμο τιμών

Από τη σκοπιά του Βαυαρικού Κέντρου Συμβουλευτικής Καταναλωτών, είναι αφενός ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ υπερασπίζονται τον εαυτό τους έναντι των υψηλών τιμών, διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν επίσης τους πελάτες από τα υπερτιμημένα προϊόντα, δήλωσε η Daniela Krehl, ειδική σύμβουλος για τον τομέα των τροφίμων.

Από την άλλη πλευρά, η απόδοση στον τομέα των τροφίμων στη Γερμανία είναι ήδη εξαιρετικά χαμηλή. “Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο περιθώριο ελιγμών με τέτοιες αυξήσεις τιμών για την παραγωγή όσο σε άλλες χώρες”, δήλωσε ο Krehl στo BR.

Ωστόσο, ο Krehl δεν αποκλείει ότι ορισμένες εταιρείες τροφίμων προσπαθούν να επωφεληθούν από τη γενική διάθεση για αύξηση των τιμών.

Το τέλος του πολέμου των τιμών δεν είναι ορατό

Η Mars προμηθεύει συνολικά περίπου 300 προϊόντα στους Γερμανούς λιανοπωλητές. Η διαμάχη για τις τιμές υποβόσκει εδώ και μήνες.

Τώρα, με τη νέα αύξηση των τιμών, φαίνεται να έχει επιτευχθεί ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης – και επειδή τα εναπομείναντα αποθέματα των προϊόντων Mars στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ αδειάζουν.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε η Netto και η εταιρεία θα καταλήξει σε συμφωνία με τη Mars και πότε τα προϊόντα θα επιστρέψουν στα ράφια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης