Άδεια ράφια και στο Μόναχο: Τι ζητούν τα σούπερ μάρκετ;

Άδεια ράφια και στο Μόναχο: το σούπερ μάρκετ EDEKA ζητά από τους πελάτες να στραφούν σε άλλες μάρκες

Όσοι θέλουν να αγοράσουν τροφή για τα κατοικίδιά τους βρίσκονται σε απόγνωση όταν αντικρίζουν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Σε πολλά καταστήματα, τα τρόφιμα είναι σε έλλειψη. Στο Μόναχο, οι πελάτες του σούπερ μάρκετ Edeka στην Theresienhöhe αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Έχουν απομείνει μόνο λίγες μαύρες και χρυσές κονσέρβες Sheba, ενώ ορισμένοι τύποι υγρής τροφής έχουν εξαντληθεί εντελώς. Ο λόγος για αυτό είναι πιθανότατα η συμφόρηση της προσφοράς. Αυτό δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Aldi Süd σε έναν πελάτη στο Facebook.

Edeka στο Μόναχο: Δεν έχει μείνει σχεδόν καθόλου τροφή για γάτες

Είναι σαφές: η πανδημία Corona και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν ταρακουνήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο. Πολλοί τομείς και εμπορικά σήματα έχουν επηρεαστεί.

Ακόμη και οι πινακίδες στην Edeka αναφέρουν ότι, για παράδειγμα, η μάρκα Whiskas δεν υπάρχει πλέον σε απόθεμα – και ότι οι πελάτες θα πρέπει να στραφούν σε άλλους προμηθευτές.

Οι πελάτες των Aldi, Lidl και Co. καθώς και του φαρμακείου στην Westendstraße το παρατηρούν αυτό. Όσοι νομίζουν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν προμήθειες εκεί, βρίσκουν μόνο άδεια ράφια.

Τα άδεια ράφια δεν είναι καινούργιο θέαμα για τους πελάτες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία της Corona. Πρώτα εξαφανίστηκε το χαρτί τουαλέτας, μετά το αλεύρι και το ηλιέλαιο.

Υπήρχαν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό: Στο πρώτο Lockdown, οι αγοραστές που είχαν μαζευτεί είχαν προκαλέσει έλλειψη χαρτιού τουαλέτας και είχαν λεηλατήσει τα ράφια με τα αλεύρια. Το ηλιέλαιο ήταν σε έλλειψη λόγω του ρωσικού επιθετικού πολέμου, καθώς η Ουκρανία είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το χαρτί τουαλέτας και το αλεύρι, το λάδι και η τροφή για γάτες είναι πιθανό να εξαντληθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται και δεν διαφαίνεται τέλος στην έλλειψη τροφίμων – έτσι αναφέρει στην “Berliner Morgenpost” εκπρόσωπος της Aldi Süd. Στο Edeka και στο dm, οι προοπτικές είναι μάλλον εξίσου δυσοίωνες. Τα ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα.

Με πληροφορίες: Merkur.de

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.