Αεροδρόμιο Μονάχου: Άνδρας συνελήφθη μετά από 40 εγκλήματα

Ένας νεαρός άνδρας καταζητείτο για περισσότερες από 40 αξιόποινες πράξεις, ώσπου ξαφνικά εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε έναν καταζητούμενο δράστη στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Προφανώς είχε καταλήξει σε ένα σχέδιο για το πώς να αποφύγει τη νομική δίωξη στη Γερμανία – αλλά μάλλον δεν είχε εξετάσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες.

Ο άντρας, που κατάγεται από τη Σομαλία, έφτασε για πρώτη φορά στη Γερμανία τον Μάιο του 2017. Ο 23χρονος τώρα υπέβαλε αίτηση ασύλου.

Μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου, ο τότε 19χρονος έλαβε ειδοποίηση ανοχής (Duldungsbescheid) και στεγάστηκε σε κέντρο ασύλου στη Σουηβία.

Αλλά ο άντρας από την Ανατολική Αφρική ήρθε επανειλημμένα σε σύγκρουση με το γερμανικό δίκαιο. Λίγο μετά την άφιξή του στη Σουηβία, η αστυνομία τον εντόπισε λόγω των πρώτων αδικημάτων.

Εκτός από τα πιο ελαφρά αδικήματα όπως ζημίες σε περιουσία και παραβάσεις, ο άντρας ήταν υπεύθυνος για εγκλήματα όπως απειλές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αν και φυλακίστηκε αρκετές φορές για τα αδικήματά του, πάντα επέστρεφε… δριμύτερος μετά την απελευθέρωσή του.

Στις αρχές του 2021, ο νεαρός άνδρας εξαφανίστηκε ξαφνικά από το επίκεντρο των ερευνητών.

Σε αυτό το σημείο, υπήρχε ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης, δύο έρευνες σχετικά με τη διαμονή του από το Schweinfurt και ένα ένταλμα σύλληψης πριν από δίκη από το περιφερειακό δικαστήριο του Memmingen για 38 διαφορετικά αδικήματα.

Υπήρξε επίσης μία άρνηση εισόδου από την Ελβετία εναντίον του νεαρού άνδρα.

Προφανώς, ο 23χρονος προσπάθησε τελικά την τύχη του στην Αυστρία. Ωστόσο, έκανε το λάθος να υποβάλει ξανά αίτηση ασύλου όταν εισήλθε στη χώρα.

Κατά την εξέταση των εγγράφων του, οι αρχές της Βιέννης ανακάλυψαν γρήγορα ότι ο 23χρονος είχε ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου στη Βαυαρία – και τον έστειλε πίσω στη Γερμανία ως μέρος της Σύμβασης του Δουβλίνου.

Εκεί τον κράτησαν ομοσπονδιακοί αστυνομικοί, οι οποίοι, κατά τον έλεγχο των προσωπικών του στοιχείων, ανακάλυψαν τις εκκρεμείς ειδοποιήσεις αναζήτησής του. Ο 23χρονος συνελήφθη αμέσως και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Landshut.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.