Αφιέρωμα στον οργανωμένο Ελληνισμό της Ομογένειας

Σειρά αφιερωμάτων στον οργανωμένο Ελληνισμό της Ομογένειας

Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών της χώρας. Ο ρόλος του οργανωμένου Ελληνισμού (συλλόγων, φορέων, κοινοτήτων, σωματείων, εκκλησιών, κλπ.) ιδίως στη Γερμανία είναι κάτι παραπάνω από συμβολικός: Είναι μία έννοια ιερή, η οποία κρατά τους Έλληνες του εξωτερικού δεμένους στα ξένα εδάφη και συμβάλλει στην προώθηση της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στο εξωτερικό.

Η κρίση του Covid τους έχει στην κυριολεξία „δέσει τα χέρια“ και τους έχει στερήσει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία και τις δράσεις τους.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να ανακαλύψουμε ποιοι είναι, να ακούσουμε τη φωνή τους, να ενημερωθούμε για την ενδιαφέρουσα δράση τους, το έως τώρα έργο τους, τους στόχους τους, τα σχέδιά τους, τα όνειρά τους, την ιστορία τους και μαζί τους την πλούσια ιστορία και παράδοση της Ελλάδας μας στο εξωτερικό.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να επισημανθεί ιδιαίτερα ο ρόλος των θεσμών αυτών, να κατανοηθεί η σύσταση και ο σκοπός λειτουργίας τους, τα σχέδια και η δράση τους. Οι θεσμοί αυτοί είναι η Ελλάδα μας ανά τον κόσμο!

Στόχος μας είναι στο επόμενο διάστημα να καταφέρουμε να συλλέξουμε πληροφορίες από όσους περισσότερους γίνεται: Ξεκινήσαμε από το Γενικό Προξενείο της Στουτγάρδης, όπου και θα ακολουθήσουν οι πρώτες πληροφορίες από φορείς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, και στη συνέχεια θα επεκταθούμε σε όλα τα υπόλοιπα γερμανικά κρατίδια.

Για το κρατίδιο της Βαυαρίας το αφιέρωμα θα το αναλάβει το αδερφικό μας site www.bavariagr.de.

Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι γνωριμίας της Ιστορίας της Ελλάδας μας!

Βοηθήστε την προσπάθεια μας, αν γνωρίζετε ή είστε μέλος σε:

  • Σύλλογο
  • Κοινότητα
  • Φορέα
  • Αθλητικό σωματείο
  • Σχολείο
  • Εκκλησία
  • Ή συναφείς ελληνικούς φορείς

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@grland.info για περαιτέρω πληροφορίες. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας γνωρίσουμε και να σας παρουσιάσουμε στο ευρύτατο κοινό μας!

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.