Αυξάνονται οι περιορισμοί στη Γερμανία

Με 63.924 νέα κρούσματα Covid-19 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο η Γερμανία σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ.

Σε ορισμένες περιοχές των κρατιδίων Βαυαρία και Σαξονία η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ο δείκτης θετικότητας, δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους, ξεπέρασε τα 1.000, ακόμη και τα 1.500. Ο δείκτης θετικότητας για ολόκληρη τη Γερμανία κυμαίνεται στα 362,2.

Προκειμένου να περιορίσουν σε μια πρώτη φάση τους ρυθμούς εξάπλωσης της πανδημίας, τα γερμανικά κρατίδια έχουν αρχίσει να λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα.

Η Σαξονία έχει επιβάλει μεταξύ άλλων μερικό lockdown για ανεμβολίαστους, περιορισμούς στις επαφές ανεξαιρέτως για όλους, το κλείσιμο των πολιτιστικών χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής και έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή μεγαλύτερων εκδηλώσεων.

Η δε Βαυαρία έχει ακυρώσει ακόμη και τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικές αγορές που είναι θεσμός στη Γερμανία.

Θα αυξηθούν τα μερικά lockdown

Δεδομένου ότι τα μέτρα που λαμβάνονται θα αρχίσουν να δείχνουν αποτελέσματα μετά από δύο περίπου εβδομάδες, ειδήμονες αναμένουν για το άμεσα επόμενο διάστημα την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης.

Συνέπεια αυτής της εξέλιξης θα είναι η επιβολή όλο και περισσότερων περιορισμών.

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας των Σοσιαλδημοκρατών και καθηγητής επιδημιολογίας, Καρλ Λάουτερμπαχ θεωρεί δεδομένο ότι και άλλα γερμανικά κρατίδια θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βαυαρίας και Σαξονίας και θα επιβάλουν μερικό lockdown.

Πάντως, σε αντίθεση με την Αυστρία, στη Γερμανία δεν πρόκειται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Αν και συζητείται, τα κόμματα απορρίπτουν προς το παρόν αυτό το μέτρο, προπαντός επειδή επικρατεί η άποψη ότι προσκρούει στο γερμανικό σύνταγμα.

Ενδέχεται όμως να ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό του προσωπικού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, σε νοσηλευτικά ιδρύματα και γηροκομεία.

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.