Αυξημένοι συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ Βαυαρίας και Αυστρίας

Λόγω της κατάστασης της πανδημίας στην Αυστρία και την Τσεχία, εντείνονται οι συνοριακοί έλεγχοι της Βαυαρίας με τις δύο γειτονικές χώρες.

Η Αυστρία είχε προηγουμένως ανακοινώσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα. Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, η Βαυαρία επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους στην Αυστρία και την Τσεχία.

“Η κατάσταση της πανδημίας εξακολουθεί να είναι πολύ τεταμένη, ιδίως ενόψει των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

“Επομένως, πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τη συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανόνες εισόδου, ειδικά στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία καθώς και στα αεροδρόμια”.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στο Μόναχο ανέφερε επίσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών είχε διατάξει εντατικό έλεγχο στους διασυνοριακά μετακινούμενους και τους επιστρέφοντες από ταξίδια και ότι η συνοριακή αστυνομία της Βαυαρίας θα υποστηριζόταν από πρόσθετες μονάδες της αστυνομίας.

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή αστυνομία αύξησε τους ελέγχους της στα κρατικά σύνορα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η Αυστρία ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους με τη Γερμανία και τις άλλες γειτονικές της χώρες. Από τη Δευτέρα, οι μετακινήσεις θα μειωθούν στο ελάχιστο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βιέννη.

“Τώρα σφίγγουμε το δίκτυο ελέγχων στα σύνορα και, συνεπώς, ενισχύουμε την πίεση ελέγχου για να παρακολουθούμε τη συμμόρφωση με τα μέτρα του Covid”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer. Υπάρχουν μόνο μερικές εξαιρέσεις για ταξίδια που πρέπει επειγόντως να πραγματοποιηθούν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας είπε στο “Münchner Merkur” ότι, από βαυαρική άποψη, τα ταξίδια για ψώνια ή τα ταξίδια για σκι δεν είναι σημαντικοί λόγοι. Σύμφωνα με το Βαυαρικό Διάταγμα για την προστασία των μολύνσεων.

Η βαυαρική και η ομοσπονδιακή αστυνομία θα αποτρέπουν τέτοια ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς ή για ψώνια με τους ελέγχους τους.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.