Μεγάλη αύξηση της διακίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης -το μεγαλύτερο της Γερμανίας– σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό διακίνησης επιβατών του για το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η διαχειρίστρια αρχή του, Fraport.

Ο αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο διαμορφώθηκε σε 48,9 εκατ. άτομα, μια αύξηση της τάξης του 97% σε σχέση με το 2021.

Ωστόσο, η κίνηση επιβατών ήταν κατά 31% χαμηλότερη σε σχέση με αυτή του 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Για τον Δεκέμβριο του 2022, διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης σχεδόν 4 εκατ. επιβατών, αύξηση 46% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Ωστόσο, ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν το 2022 στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ήταν κατά 13% μειωμένος σε σχέση με το 2021, εν μέσω των επιπτώσεων που είχε στην αεροπορική κίνηση ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα.

Η διοίκηση του αεροδρομίου αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσα στο 2023, κάνοντας λόγο για «προκλήσεις που παραμένουν».

Πηγή: insider

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης