Αύξηση του κόμιστρου: Ακριβαίνουν τα ταξί στο Μόναχο

Η διαδρομή από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου προς το αεροδρόμιο θα κοστίζει σύντομα 95 ευρώ. Ο βασικός ναύλος αυξάνεται επίσης.

Το ταξί στο Μόναχο θα γίνει πιο ακριβό: ένας από τους λόγους είναι η αύξηση της τιμής της βενζίνης. Τα νέα τιμολόγια, για τα οποία το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σήμερα, Τρίτη, θα ισχύουν από τον Ιούνιο.

Τιμές ταξί στο Μόναχο: 5,30 ευρώ αντί για 4,60 ευρώ βασικός ναύλος

Ακόμη και ο βασικός ναύλος, ο οποίος κάθε επιβάτης πρέπει να πληρώσει πριν το ταξί μετακινηθεί έστω και ένα μέτρο, θα αυξηθεί κατά 70 λεπτά. Από τον Ιούνιο, οι επιβάτες θα πληρώνουν 5,30 ευρώ αντί για 4,60 ευρώ! Η τιμή ανά χιλιόμετρο θα αυξηθεί επίσης από 2,10 ευρώ ανά χιλιόμετρο σε 2,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Γιγαντιαία αράχνη σε κουτί μπανάνας στη Βαυαρία! (Pic)

Αυτό σημαίνει ότι για μια διαδρομή δέκα χιλιομέτρων, για παράδειγμα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό προς το νοσοκομείο του Harlaching, δεν θα πληρώνετε πλέον κάτι λιγότερο από 26 ευρώ, αλλά περισσότερα από 28 ευρώ.

Ο ναύλος αναμονής αυξάνεται από 30 ευρώ σε 36 ευρώ. Η επιβάρυνση για το ταξί μεγάλης χωρητικότητας θα αυξηθεί κατά ένα ευρώ και κοστίζει πλέον 8,50 ευρώ.

Οι σταθεροί ναύλοι επίσης αυξάνονται: Μια διαδρομή από τον κεντρικό σταθμό προς το αεροδρόμιο, η οποία σήμερα κοστίζει περίπου 79 ευρώ, θα κοστίζει μελλοντικά 95 ευρώ.

Μια διαδρομή από το εκθεσιακό κέντρο προς το αεροδρόμιο θα κοστίζει στο μέλλον 85 ευρώ, από 71 ευρώ σήμερα. Ένα ταξί από το εκθεσιακό κέντρο προς τον κεντρικό σταθμό θα κοστίζει 39 ευρώ σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο.

20 ευρώ για μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με ταξί στο Μόναχο

Επιπλέον, θα επιτραπεί στους οδηγούς ταξί να προσφέρουν νέες σταθερές τιμές – εφόσον το επιθυμούν οι πελάτες. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, μια διαδρομή μέχρι πέντε χιλιόμετρα θα κοστίζει 20 ευρώ, μέχρι δέκα χιλιόμετρα 34 ευρώ και μέχρι 45 χιλιόμετρα 115 ευρώ.

Με 34 ευρώ, για παράδειγμα, μπορείτε να φτάσετε από το Siegestor στην Allianz Arena. Με 20 ευρώ, μπορείτε είτε να πάτε από το Wiesn στο Thalkirchen.
Εάν ξεπεραστεί η συμφωνημένη ακτίνα, ο οδηγός ταξί μεταβαίνει αυτόματα στη γενική τιμή.

Ο βασικός ναύλος των 5,30 ευρώ δεν ισχύει πλέον. Στο τέλος, οι πελάτες πρέπει να πληρώσουν μια τιμή που αποτελείται από την κατ’ αποκοπήν χρέωση και τα επιπλέον χιλιόμετρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.