Αύξηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βαυαρία

Για το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών και την αστυνομία, οι έλεγχοι αποτελούν επί του παρόντος ύψιστη προτεραιότητα. Η αστυνομία διερευνά ήδη 3.700 περιπτώσεις, αν και ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων περιπτώσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Δεδομένου ότι ο κανονισμός 2G και 2G+ επιτρέπει την είσοδο σε εστιατόρια, πολλά καταστήματα ή εκδηλώσεις μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα, ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βαυαρία εκπαίδευσε αστυνομικούς να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Όλα τα αστυνομικά τμήματα έχουν ενημερωθεί σχετικά με το ποιες τυπικές πλαστογραφίες κυκλοφορούν, εξηγεί ο Joachim Herrmann, υπουργός Εσωτερικών.

100.000 έλεγχοι τις τελευταίες 8 εβδομάδες στη Βαυαρία

Οι έλεγχοι ήταν επιτυχείς. Κάθε μέρα ανακαλύπτονται περίπου 100 νέες πλαστογραφίες στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Εκτός από τις ψευδείς ημερομηνίες εμβολιασμού και τις υπογραφές των γιατρών, ξεχωρίζουν επίσης οι πλαστές ετικέτες εμβολίων και οι αριθμοί παρτίδων, σύμφωνα με τη Wera Engelhardt από το Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Ο Söder υπέρ συντομότερων κανονισμών καραντίνας στη Γερμανία

Οι κίτρινες χάρτινες κάρτες εμβολιασμού δεν έχουν στοιχεία ασφαλείας, όπως η ταυτότητα. Οι ερευνητές θέλουν όχι μόνο να σταματήσουν τη χρήση πλαστών εγγράφων, αλλά και να εντοπίσουν τους κατασκευαστές τους που προσφέρουν πλαστά διαβατήρια εμβολιασμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Για τον υπουργό Εσωτερικών Joachim Herrmann, είναι ζωτικής σημασίας να αποκαλυφθεί αυτό το εμπόριο προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας.

Ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη στη Βαυαρία

Η χρήση ή η παραγωγή πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τιμωρείται από το νόμο. Όσοι προσκομίζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού απειλούνται με πρόστιμο και δίκη, σύμφωνα με το κρατικό γραφείο ποινικών ερευνών της Βαυαρίας.

Εκτός από το πρόστιμο, οι κατασκευαστές και έμποροι μπορούν επίσης να αναμένουν πολυετή φυλάκιση σε περίπτωση καταδίκης. Εάν υπάρχουν υποψίες ότι ένα άτομο έχει διανείμει ή χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ, είναι επίσης δυνατή η κατ’ οίκον έρευνα, δήλωσε ο Engelhardt.

Η εισαγγελία αποφασίζει κατά περίπτωση ποια μέτρα είναι κατάλληλα. Οι παραχαράκτες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, η οποία καθορίζεται από τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις και τον ποινικό κώδικα.

Αποκαλύφθηκαν εκτεταμένες πλαστογραφίες πιστοποιητικών εμβολιασμού στη Βαυαρία

Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, η αστυνομία βρήκε 400 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο σπίτι ενός 41χρονου άνδρα από τη Νυρεμβέργη, συμπεριλαμβανομένων σφραγίδων από ιατρεία και πολλών χιλιάδων αυτοκόλλητων παρτίδων.

Στο Memmingen, ανακαλύφθηκαν 500 άδειες κάρτες εμβολιασμού σε έναν 36χρονο άνδρα, και πάλι με πλαστές σφραγίδες από κέντρα εμβολιασμού.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου και στη Μέση Φραγκονία, τη Νυρεμβέργη και το Fürth, καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές, αποκαλύφθηκαν περισσότερες περιπτώσεις.

Οι έλεγχοι σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και σε σημεία εισόδου και εξόδου αποκάλυψαν επίσης διάφορες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Joachim Herrmann, όλα τα αστυνομικά τμήματα της Βαυαρίας ασχολούνται με αυτά τα αδικήματα.

Το Κρατικό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών δεν βλέπει ακόμη το απόλυτο πράσινο φως μετά τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και συνεχίζει να συμβουλεύει τους πολίτες να ενημερώνουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα εάν υποπτεύονται ότι ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει παραχαραχθεί.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.