Αύξηση των πωλήσεων τσιγάρων στη Γερμανία το 1ο εξάμηνο του 2023

Γερμανία: 3.400 ευρώ πρόστιμο για τσιγάρο σε πλατφόρμα

Μετά από μια σημαντική πτώση πέρυσι, οι πωλήσεις τσιγάρων ανέκαμψαν ελαφρώς το 2023, αλλά η μακροπρόθεσμη τάση δείχνει ότι οι μέρες του καπνίσματος στη Γερμανία πλησιάζουν στο τέλος τους.

Οι πωλήσεις τσιγάρων αυξήθηκαν κατά περίπου τρία τοις εκατό μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον Jan Mücke, διευθύνοντα σύμβουλο της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανίας Καπνού και Νέων Προϊόντων (BVTE).

Μιλώντας κατά την έναρξη της εμπορικής έκθεσης Intertabac στο Ντόρτμουντ, ο Mücke χαρακτήρισε την αύξηση ως μια μέτρια αύξηση σε σχέση με την περσινή μείωση κατά 8,3%.

Ο Mücke απέδωσε την άνοδο του 2023 στην πρόωρη έναρξη του καλοκαιριού, η οποία ώθησε τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να καπνίζουν έξω.

Ωστόσο, σε μια ευρύτερη προοπτική, η κατανάλωση τσιγάρων στη Γερμανία βρίσκεται εδώ και καιρό σε πτώση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, το 2002 πωλήθηκαν 145 δισεκατομμύρια φορολογημένα τσιγάρα, έναντι 66 δισεκατομμυρίων πέρυσι.

Ο κ. Mücke δήλωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό όσον αφορά τις πωλήσεις τσιγάρων και ότι αυτή η πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί.

Ο Mücke τάχθηκε υπέρ των “προϊόντων μειωμένου κινδύνου”, συμπεριλαμβανομένων των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού, των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η καπνοβιομηχανία στοχεύει να συνεχίσει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις με αυτά τα προϊόντα στο μέλλον.

Παρά τη σαφή πτωτική τάση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε πρόσφατα τη Γερμανία επειδή κάνει πολύ λίγα για να περιορίσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης