Αύξηση ρεκόρ στις κατασκευές στην ευρωζώνη

Οι κατασκευαστικές εταιρείες στην ευρωζώνη ανέφεραν άνοδο ρεκόρ στη δραστηριότητα στις αρχές του τρέχοντος έτους, λόγω των απότομων αυξήσεων στην ανέγερση κατοικιών και της ανάκαμψης των έργων των πολιτικών μηχανικών, σύμφωνα με μια επιχειρηματική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο δείκτης συνολικής δραστηριότητας κατασκευών της ευρωζώνης IHS Markit, που μετρά την δραστηριότητα του κλάδου, ανήλθε σε υψηλό τετραετίας 56,6 τον Ιανουάριο, από 52,9 τον προηγούμενο μήνα – η ταχύτερη επέκτασή του που έχει καταγραφεί.

Μια βαθμολογία PMI πάνω από 50 δείχνει ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων αναφέρει υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας από ό,τι πριν από έναν μήνα.

«Μια ανάκαμψη ρεκόρ στις νέες παραγγελίες, η οποία στηρίζεται στη διαρκή κρατική στήριξη, βοήθησε στην αύξηση της δραστηριότητας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018», δήλωσε ο Usamah Bhatti, οικονομολόγος της IHS Markit.

«Επιπλέον, υπήρχαν ενδείξεις ότι οι εκτεταμένες αναφορές για ελλείψεις υλικών και καθυστερήσεις στην παράδοση είχαν κορυφωθεί και είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν».

Οι κατασκευαστικές εταιρείες στην Ιταλία ανέφεραν τη μεγαλύτερη άνοδο δραστηριότητας που έχει καταγραφεί, ενώ οι Γερμανοί κατασκευαστές δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και οι γαλλικές εταιρείες κατέγραψαν μέτρια άνοδο που ήταν ακόμα η ταχύτερη από τα μέσα του 2020.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες δήλωσαν ότι προσθέτουν θέσεις εργασίας με ρυθμούς ρεκόρ και στις τρεις χώρες, αλλά ανέφεραν επίσης πληθωρισμό στο κόστος των εισροών πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του, παρά την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών.

Καλά ήταν τα νέα για τους Γερμανούς κατασκευαστές την Παρασκευή, μετά τη δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,8% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.