Αύξηση στον αριθμό των μαθητών στη Βαυαρία κατά 200.000

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού των ομόσπονδων κρατιδίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βαυαρίας (KMK), στα μέσα της δεκαετίας του 2030 οι μαθητές στα σχολεία της Βαυαρίας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 200.000 περισσότεροι από ό,τι σήμερα.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση σχεδόν 15 τοις εκατό. Ο αριθμός των μαθητών στην Ελεύθερη Πολιτεία θα αυξηθεί από πάνω από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια μέχρι τότε, σύμφωνα με την πρόβλεψη που παρουσιάστηκε την Παρασκευή.

Η ανάπτυξη της Βαυαρίας είναι πάνω από τον γερμανικό μέσο όρο, για τον οποίο η KMK προβλέπει αύξηση 10,2%. Οι προβλέψεις επικαιροποιούνται τακτικά και δημοσιεύονται από την KMK.

Αποτελούν τη βάση για τους υπολογισμούς σχετικά με την εξέλιξη της ζήτησης εκπαιδευτικών. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών αναφέρεται επανειλημμένα ως μία από τις αιτίες της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Σε σύγκριση με την τελευταία πρόβλεψη, η αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των μαθητών είναι ελαφρώς μικρότερη.

Η αύξηση δικαιολογείται από την “πρόσφατη σταθερή αύξηση του αριθμού των γεννήσεων” και τη μετανάστευση.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών, αυξάνεται και ο αριθμός των αποφοίτων και των πτυχιούχων, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει κάποια ανακούφιση σε περιόδους έλλειψης νέων σε πολλούς τομείς, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.

Στις γενικές σχολές, ο αριθμός των αποφοίτων αναμένεται να αυξηθεί από 121.000 σήμερα σε 140.000.

Στις επαγγελματικές σχολές, ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος, περίπου 121.000. Ο αριθμός των αποφοίτων με προσόντα εισαγωγής σε τεχνική σχολή ή πανεπιστήμιο θα μπορούσε να αυξηθεί σε 60.000.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.