Αύξηση των συνταξιούχων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία

Αύξηση των συνταξιούχων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία

Στόχος του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γερμανία είναι να διασφαλίσει ότι όποιος έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του εργαζόμενος μπορεί να λάβει αξιοπρεπείς συνταξιοδοτικές παροχές όταν συνταξιοδοτηθεί.

Όμως, σύμφωνα με νέα έκθεση, για έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, η σύνταξη γήρατος δεν είναι αρκετή για να ζήσουν.

628.000 συνταξιούχοι στη Γερμανία λαμβάνουν βασικά επιδόματα διαβίωσης

Ένας αυξανόμενος αριθμός συνταξιούχων στη Γερμανία αναγκάζεται να βασίζεται σε βασικά επιδόματα διαβίωσης, καθώς και στη σύνταξή τους, για να διατηρήσει ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, σύμφωνα με έκθεση του Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Χρησιμοποιώντας στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το RND ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2022 σχεδόν 628.000 άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης λάμβαναν εισοδηματική ενίσχυση από το γερμανικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μια αύξηση κατά περίπου 51.000 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021.

Η φτώχεια στην τρίτη ηλικία αυξάνεται στη Γερμανία

Το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο ζήτησε τους αριθμούς, δήλωσε ότι οι αριθμοί αποτελούν καταπέλτη για το ανεπαρκές συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και ζήτησε μια μεγάλη μεταρρύθμιση του βασικού συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι θα λαμβάνουν τουλάχιστον 1.200 ευρώ το μήνα.

“Η φτώχεια στα γηρατειά αυξάνεται και αυξάνεται”, αναφέρει ο επικεφαλής της Αριστεράς στην Μπούντεσταγκ, Dietmar Bartsch, σύμφωνα με το ARD.

Το κόμμα κάλεσε επιπλέον τon κυβερνητικό συνασπισμό να παράσχει πρόσθετη στήριξη στους συνταξιούχους αυτόν τον χειμώνα, για παράδειγμα αυξάνοντας το επίδομα των 300 ευρώ που τους έχει υποσχεθεί.

“Χρειαζόμαστε μια προστατευτική ασπίδα κατά της φτώχειας στην τρίτη ηλικία”, δήλωσε ο Bartsch. “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου πρέπει να έχουν ανώτατο όριο πριν από τον χειμώνα, όχι μετά”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να θέσει ανώτατο όριο στις τιμές της ενέργειας από τον Μάρτιο του επόμενου έτους και εν τω μεταξύ θα παρέμβει τον Δεκέμβριο για να καλύψει τους λογαριασμούς ενέργειας των πολιτών για έναν μήνα.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε στη Handelsblatt ότι θα ήθελε να ξεκινήσει η επιβολή του ανώτατου ορίου νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ίσως ήδη από τον Ιανουάριο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης