Αύξηση των τελών στάθμευσης στο Βερολίνο από το 2023!

Την περασμένη Τρίτη, η Καγκελαρία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι τα τέλη στάθμευσης στη γερμανική πρωτεύουσα θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Τα τέλη για τις διάφορες ζώνες στάθμευσης του Βερολίνου θα αυξηθούν κατά ένα ευρώ η καθεμία.

Αύξηση του κόστους στάθμευσης στο Βερολίνο

Νέα τέλη στάθμευσης πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε την Τρίτη η Κυβέρνηση του Βερολίνου.

Το σχέδιο προβλέπει ότι τα τέλη για τις διάφορες ζώνες στάθμευσης θα αυξηθούν κατά ένα ευρώ. Επί του παρόντος, τα τέλη στάθμευσης στη Γερμανία ανέρχονται σε ένα, δύο ή τρία ευρώ την ώρα (ανάλογα την περιοχή), τα οποία πρόκειται να αυξηθούν.

Τα τέλη στάθμευσης στο Βερολίνο δεν έχουν αλλάξει εδώ και περίπου 15 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομόσπονδου κρατιδίου.

Το νέο διάταγμα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023, αν και θα πρέπει πρώτα να σταλεί στο Συμβούλιο του δημάρχου για γνωμοδότηση πριν λάβει την τελική απόφαση.

Η αύξηση των τελών στάθμευσης στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί από το 2019, στο πλαίσιο του σχεδίου για τον καθαρό αέρα του Βερολίνου.

Το σχέδιο θέλει να συνδυάσει την αύξηση των τελών με την επέκταση της διαχείρισης των χώρων στάθμευσης, ώστε να μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και να μειωθούν οι επιβλαβείς εκπομπές.

Τα ποδήλατα και οι μοτοσικλέτες εξαιρούνται από τα τέλη στάθμευσης στο Βερολίνο

Προβλέπεται γενική απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής για τα ηλεκτρονικά σκούτερ, τα ποδήλατα, τα ποδήλατα μεταφοράς εμπορευμάτων και τις μοτοσικλέτες που σταθμεύουν σε χώρους όπου η κυκλοφορία είναι στάσιμη.

Αυτό αναμένεται να διευκολύνει τα άτομα που χρησιμοποιούν τα εν λόγω είδη μεταφορικών μέσων να χρησιμοποιούν τις θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα το πεζοδρόμιο να παραμένει ελεύθερο για τους πεζούς.

Για τεχνικούς λόγους, περίπου 4.500 μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης στο Βερολίνο πρέπει να αλλάξουν σταδιακά, και τα νέα τέλη θα ισχύουν μόνο από τη στιγμή που ένα μηχάνημα θα έχει μετατραπεί.

Για το σκοπό αυτό, στους φορείς εκμετάλλευσης των ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης στάθμευσης έχει χορηγηθεί μεταβατική περίοδος έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Η ADAC επικρίνει το σχέδιο αύξησης των τελών στάθμευσης

Η ένωση μεταφορών ADAC Βερολίνου-Βρανδεμβούργου επέκρινε το σχέδιο αύξησης των τελών στάθμευσης και ζήτησε αντ’ αυτού να δοθούν κίνητρα για εναλλακτικές λύσεις αντί της οδήγησης, όπως να γίνουν πιο ελκυστικές οι δημόσιες συγκοινωνίες.

“Δεν αρκεί απλώς να γίνει ακριβότερη η στάθμευση των αυτοκινήτων και ταυτόχρονα να επεκταθούν οι περιοχές διαχείρισης των χώρων στάθμευσης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος για την κυκλοφορία Έντγκαρ Τέρλιντεν, σύμφωνα με την Berliner Morgenpost. “Τέτοιες προσεγγίσεις δεν είναι ούτε δίκαιες ούτε κοινωνικά αποδεκτές και τροφοδοτούν επίσης τον πληθωρισμό”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.