Αύξηση των ενοικίων κατά 3% σε παγγερμανικό επίπεδο

Τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 3% σε παγγερμανικό επίπεδο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Τα ενοίκια αυξήθηκαν περισσότερο στο Salzgitter, κατά 13%. Στη Λειψία, η αύξηση ήταν 8%.

Σε ολόκληρη τη Γερμανία, τα ενοίκια των κατοικιών αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 3% μέσα σε ένα έτος. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν 9,64 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της κυβέρνησης σε ερώτηση της Caren Lay, βουλευτή του Κόμματος της Αριστεράς.

Υψηλότερη αύξηση 13% σε ενοίκια στη Γερμανία

Σύμφωνα με την έκθεση, η υψηλότερη αύξηση των τιμών σε παγγερμανικό επίπεδο σημειώθηκε στο Salzgitter της Κάτω Σαξονίας, με 13%.

Στο Ροστόκ του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, τα καθαρά ενοίκια αυξήθηκαν κατά δώδεκα τοις εκατό μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2021 και του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Το Bottrop στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήταν στην τρίτη θέση με αύξηση δέκα τοις εκατό.

Στο Κίελο, την πρωτεύουσα του Σλέσβιχ-Χολστάιν, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά εννέα τοις εκατό, στο Λεβερκούζεν και τη Λειψία κατά οκτώ τοις εκατό το καθένα και στη Βρέμη κατά επτά τοις εκατό.

Τα στοιχεία βασίζονται σε υπολογισμούς του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ερευνών για την Οικοδόμηση, τις Αστικές Υποθέσεις και τη Χωρική Ανάπτυξη (BBSR). Η BBSR ανέλυσε αγγελίες από πύλες ακινήτων και εφημερίδες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.